Articolul precedentParte din trupul Său
  Articolul următorGrija absolută a lui Dumnezeu

  Fiul de rege care a ajuns la închisoare

  Trezeşte-te, trezeşte-te! îmbracă-te în podoaba ta, Sioane! Pune-ţi hainele de sărbătoare, lerusalime, cetate sfântă! Căci nu va mai intra în tine nici un om netâiat împrejur sau necurat. Scutură-ţi ţărâna de pe tine, scoală-te şi şezi în capul oaselor, lerusalime! Dezleagă-ţi legăturile de la gât, fiică, roabă a Sionului! – Isaia 52:1,2

  Edson Cholbi do Nascimento, cunoscut mai bine ca Edinho, fiul legendarului Pele, a fost portar al echipei de fotbal Santos în anii ’90, clubul care îi adusese şi tatălui său faima în urmă cu 40 de ani. Edinho avea acelaşi potenţial ca tatăl lui, moştenit în codul genetic. Dar el a fost arestat în mai multe ocazii din cauza legăturii cu lumea drogurilor. Cum a fost prins Edinho în capcana acestei crude adicţii? E posibil să fi început din curiozitate. Sau poate că a avut pur şi simplu droguri prin preajmă sau nişte „prieteni” l-au ispitit. Ori poate a ales drogurile ca o cale de a „evada” din situaţii dureroase. Între timp, faptele au devenit obiceiuri fără ca el să-şi dea seama. Chiar dacă Edinho este încă fiul „regelui fotbalului”, forţa obiceiurilor sale a ajuns cel mai puternic lanţ al său.

  Cum ar fi putut să se elibereze din strânsoarea acestor legături? Este interesant de observat că fiica Sionului din textul de astăzi primeşte porunca să-şi dezlege legăturile. Ea suferă din cauza sclaviei ei. Tatăl vrea să o vadă liberă. Face un apel insistent la ea să se trezească din letargie. El ar fi fericit să o susţină şi să o întărească, I-ar plăcea să o ştie în prezenţa Lui şi chiar o încurajează şi o asigură din nou de acest lucru, dar nimeni altcineva în afară de ea nu poate decide să rupă obiceiurile care o ţin înlănţuită. „Trezeşte-te!” – îi spune El – „Fii trează, decide astăzi să curmi legătura acestor lanţuri! Dar mai e ceva ce ai de făcut: îndepărtează elementele care te ţin legată şi adormită. Scutură ţărâna anturajului tău. Ridică-te!” Iată o poruncă ce rezonează cu atâta forţă! Obiceiurile sunt strâns legate de sănătatea noastră fizică, mintală şi morală. Pentru a fi complet sănătoşi, avem datoria fundamentală de a şti ce anume ne ţine înlănţuiţi sau ar putea duce în cele din urmă la distrugerea noastră.

  Ce poţi spune despre tine? Ai identificat obiceiul care te ţine în robie? Indiferent de natura lanţurilor tale, hotărăşte-te astăzi să rupi lanţurile anturajului şi trecutului tău. Numai când îţi vei recăpăta puterea voinţei şi a autocontrolului vei avea un real progres (Divina vindecare, pp. 129, 130). Porunca este: Ridică-te! Dezleagă-ţi legăturile de la gât! Adu-ţi aminte că eşti fiului Regelui ceresc şi, spre deosebire de regele fotbalului, acest Suveran e atotputernic şi gata să te ajute îndată ce îl chemi.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....