Articolul precedentBiserica – familia mea
  Articolul următorȘi dacă?

  Muncile lui Sisif

  Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” – Isaia 41:13

  În mitologia greacă, Sisif este cunoscut ca cel mai inteligent şi cel mai puţin cinstit dintre muritori. Legenda sa include o mulţime de episoade care îi descriu înşelăciunile. Din cauza acestui comportament, se spune că Sisif i-ar fi înfuriat pe zei. Drept pedeapsă, aceştia i-au scos ochii şi l-au condamnat să rostogolească un bolovan imens spre vârful dealului. Odată ajuns în vârf, bolovanul avea să se rostogolească în vale. Sisif trebuia să-l împingă din nou în vârful dealului şi operaţiunea se relua. Nu-i păsa nimănui de câte ori bolovanul trebuia împins la deal. În ciuda efortului său de a rostogoli bolovanul la deal, mai devreme sau mai târziu el avea să ajungă tot acolo de unde plecase şi trebuia să o ia de la capăt.

  În plasa lipsei de echilibru există mulţi oameni care, asemenea lui Sisif, simt inutilitatea eforturilor lor în timp ce poartă la nesfârşit poveri sau afecţiuni de natură fizică, mintală sau spirituală. Ei încearcă o dată şi încă o dată să se oprească din obiceiul rău, dar conştientizarea asupra faptului că au eşuat de fiecare dată în împlinirea promisiunii îi face să simtă că luptă în van şi că nu merită efortul.

  Lucia este o tânără care a suferit de bulimie şi anorexie şase ani. Mult timp s-a luptat să-şi înfrângă boala şi să-şi recapete sănătatea, care deja i se deteriorase semnificativ. Cu ajutor profesionist a reuşit să-şi echilibreze obiceiurile alimentare, dar nimic nu era suficient de puternic să-i poată schimba înclinaţiile. Într-o noapte a îngenuncheat şi a căutat ajutorul ceresc. S-a rugat cu disperare şi tristeţe. Era conştientă de slăbiciunile ei, dar s-a hotărât să nu se ridice de pe genunchi până nu primeşte ajutorul promis. Pe genunchi, în rugăciune, ea a obţinut prima mare victorie. Pentru prima dată după ani de zile s-a simţit eliberată de povară şi astfel avea cheia de a deveni victorioasă iar şi iar.

  Citatul biblic de astăzi ne prezintă o promisiune importantă pentru noi. Este posibil să fi avut momente când ne-am simţit înfrânţi, iar şi iar, de aceeaşi slăbiciune, dar acest lucru nu trebuie să se repete la infinit. Nu avem nevoie decât să ne ridicăm braţele spre cer şi să credem că Dumnezeu este gata să ne întărească şi să ne susţină. El ne spune: „Nu te teme, Eu îţi vin în ajutor”, chiar dacă trebuie să repete acest lucru de multe ori. Aceste cuvinte ne sunt adresate mie şi ţie.

  Să începem astăzi cu asigurarea că, indiferent de tendinţele moştenite sau dobândite, acestea pot să fie înfrânte prin puterea lui Dumnezeu, care este gata să ne-o ofere.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...