Articolul precedentFrate, frate, da’ brânza-i pe bani
  Articolul următorFii lumină!

  Lupta cu pofta de mâncare

  Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit – Romani 8:37

  Prima mare ispită atât pentru om, cât şi pentru Hristos a fost de natură culinară. Omul a fost înfrânt, în timp ce Hristos a învins. Ce anume a determinat aceste rezultate diferite?

  În Geneza 3, în episodul ispitirii omului se vorbeşte despre şarpele (Satana) care s-a apropiat şi a început o discuţie cu femeia despre ce a spus Dumnezeu – chipurile – despre hrană.

  – Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?” a început şarpele.

  Reţine că, dincolo de informaţia falsă inclusă în această întrebare, atenţia femeii a fost îndreptată spre hrană. Femeia i-a răspuns şarpelui:

  – Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină. Dar, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”

  Apoi, după alte câteva intervenţii ale şarpelui, care a pus sub semnul întrebării intenţiile lui Dumnezeu, atenţia Evei a fost din nou atrasă spre hrană: „Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el” (Geneza 3:6).

  În Matei 4 ni se spune despre ispitirea lui Isus în pustie. Satana a încercat să-L provoace pe Isus în privinţa identităţii Sale, atrăgându-i atenţia asupra mâncării:

  – Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca aceste pietre să se facă pâini.

  Doar că, de data aceasta, avem de-a face cu o victorie. Cum a făcut Isus să înfrângă această ispită? Este interesant de reţinut că Domnul Se rugase şi postise înainte, ţinându-Şi pofta de mâncare în frâu, iar în momentul ispitirii El nu a vorbit nici despre identitatea Sa, nici despre hrană. Ci Şi-a îndreptat atenţia spre Dumnezeu, ţinându-Se tare de Cuvânt şi astfel obţinând o mare victorie.

  – Este scris: „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”

  În esenţă, pentru a reuşi, avem nevoie să anihilăm puterile care au controlul asupra poftei şi să recurgem la Dumnezeu atunci când vine ispita. Dacă biruim această ispită cu ajutorul şi puterea Lui, atunci putem învinge orice altceva (Harul uimitor al lui Dumnezeu, p. 164). Este încurajator să ne aducem aminte că „totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit”.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....