Articolul precedentCopii ai lui Dumnezeu
  Articolul următorIubită

  Mi-e foame!

  „Iată, vin zile”, zice Domnul Dumnezeu, „când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului.” – Amos 8:11

  În timp ce unii se confruntă cu supraabundenţa, un mare număr de oameni se luptă cu foamea şi cu lipsurile ca să supravieţuiască. Din punct de vedere fiziologic, senzaţia de foame apare atunci când scade nivelul zahărului din sânge şi este legată de contracţii ale stomacului, care pot produce durere şi o senzaţie continuă de disconfort. Lipsa prelungită de hrană este o tragedie de-a lungul şi latul pământului şi se traduce prin malnutriţie severă şi rată de mortalitate crescută la nivelul populaţiei globale. Potrivit datelor furnizate de Organizaţia pentru Hrană şi Agricultură (FAO) a Naţiunilor Unite, 1 din 8 oameni la nivel global (în jur de 840 de milioane de oameni) a suferit de malnutriţie cronică în ultimii ani. Cei mai mulţi dintre ei sunt copii din ţările în curs de dezvoltare, unde lipsa de hrană este o consecinţă directă a sărăciei.

  Scăderea foametei era un angajament al comunităţii internaţionale în cadrul (Oiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Ţinta acestui proiect era să reducă la jumătate numărul persoanelor afectate de inaniţie, până în 2015. Din nefericire, obiectivul nu a fost atins, deşi resursele de hrană ale pământului ar fi suficiente pentru nevoile tuturor, dat fiind că nu mai mult de 25 de cenţi pe zi ar fi fost suficienţi să fie hrăniţi aceşti copii şi să li se schimbe viaţa pentru totdeauna.

  În citatul biblic de astăzi, Dumnezeu prevesteşte un alt tip de foamete în lume „nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci după auzirea Cuvântului lui Dumnezeu”. Cuvântul Său este singura hrană în măsură să satisfacă cele mai profunde nevoi ale sufletului nostru, inspirând speranţă şi aducând viaţă celor care o consumă zilnic. Fiecare zi aduce noi provocări, lupte şi incertitudini. Pentru fiecare situaţie, Domnul ne-a lăsat cuvinte de încurajare, întărire şi călăuzire.

  Misiunea Lui este să avem cu toţii acces liber şi deplin la aceste resurse bogate şi de aceea strigă cu putere că „răsunetul lor străbate tot pământul şi glasul lor merge până la marginile lumii” (Psalmii 19:4). Acolo îl găsim pe Cel care zice: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va
  înseta niciodată” (Ioan 6:35), întrucât „cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă” (v. 63).

  Îţi produce malnutriţia spirituală o durere continuă? Atunci, autoserveşte-te cu nişte încurajări! Potoleşte-ţi foamea!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...