Articolul precedentCe faci cu mâinile tale?
  Articolul următorScrisoarea bunicului

  O alimentaţie sănătoasă

  Nu este altă fericire pentru om decât să mănânce şi să bea şi să-şi înveselească sufletul cu ce este bun din agoniseala lui! Dar am văzut că şi aceasta vine din mâna lui Dumnezeu. – Eclesiastul 2:24

  Pornind de la datele epidemiologice ale populaţiilor cu o rată crescută de longevitate, unii cercetători susţin că persoanele care consumă o cantitate mai mică de hrană, dar îşi asigură necesarul de vitamine, minerale şi alte elemente nutritive esenţiale îşi îmbunătăţesc starea de sănătate, amână debutul bolilor degenerative şi îşi prelungesc viaţa cu până la 10 ani. Se pare că ingestia redusă de hrană este asociată cu o sănătate mai bună. Dar există şi persoane care îşi reduc aportul de hrană şi se limitează la câteva produse sau ingrediente, pe care le consumă în cantităţi precise, indiferent de tipul de constituţie fizică. În acest caz, aportul redus de hrană, în loc să îmbunătăţească sănătatea, duce la deteriorare, deoarece este o alimentaţie inadecvată pentru corp.

  Nu toţi oamenii se pot hrăni în acelaşi fel. Nevoile nutritive variază semnificativ în funcţie de vârstă, activităţi zilnice, sănătate individuală şi preferinţe.

  Una dintre mâncărurile mele (L) preferate este tortilla mexicană (chiar dacă nu o pregătesc exact aşa cum se pregăteşte în Mexic). Eu o fac din faină, apă, ulei şi sare şi ca umplutură pun un amestec de roşii tocate, frunze de salată, avocado, porumb dulce, brânză ricotta, fasole, ceapă şi felii de ou fiert. Fiecare pune ingredientele care îi plac. Nu avem întotdeauna toate ingredientele şi nu toţi le consumă pe toate, ceea ce îmi place cel mai mult: fiecare îşi prepară tortilla lui cu ceea ce e mai bun şi mai sănătos pentru el.

  Pentru alegerea, pregătirea şi gătirea hranei e nevoie de cunoştinţe şi dedicare. „Noi suntem ceea ce mâncăm”, a spus Hipocrate, ceea ce ne face să ne gândim la ce şi cum mâncăm. Este hrana ta sănătoasă? Este nutritivă? Este simplă? Este gustoasă? Aceste întrebări ne pot ajuta atunci când ne pregătim hrana. Mâncarea simplă, bună şi de calitate nutritivă, pregătită în mod plăcut reprezintă unul dintre principiile unei alimentaţii sănătoase.

  Textul biblic de astăzi ne aduce aminte că „nu este altă fericire pentru om decât să mănânce şi să bea şi să-şi înveselească sufletul cu ce este bun din agoniseala lui. Dar am văzut că şi aceasta vine din mâna lui Dumnezeu.” În acest caz, este bine să nu uităm că fie că mâncăm, fie că bem, fie că facem altceva, să facem totul „pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...