Cu ce să mă îmbrac?

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. (…) Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii. – Coloseni 3:12,14

  Echilibrul are legătură şi cu îmbrăcămintea noastră. De când a intrat păcatul în Eden, îmbrăcămintea a devenit un subiect de mare importanţă pentru fiinţa umană. Relatarea biblică ne spune că acest lucru li s-a întâmplat părinţilor noştri imediat după ce au păcătuit: „Li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele” (Geneza 3:7). După o asemenea situaţie nefavorabilă, este posibil ca sentimentele noastre legate de îmbrăcăminte să rămână conectate, într-o anumită privinţă, la factori negativi şi păcătoşi care contravin constant dorinţei noastre naturale nu numai de a ne proteja corpul de condiţiile atmosferice, ci şi de a ne crea o imagine plăcută şi decentă prin modul în care ne îmbrăcăm. În anumite ocazii, aceste sentimente amestecate îi pot face pe unii să adopte faţă de îmbrăcăminte o atitudine care să varieze între un interes necontrolat şi un dezinteres total.

  În cartea sa Obsessed by Dress (Obsedaţi de îmbrăcăminte), Toby Tobias adună cuvinte ale unor celebrităţi pe tema îmbrăcămintei şi modei, punându-şi întrebarea dacă această obsesie trebuie considerată viciu sau virtute. În această antologie, el analizează ziceri ale lui Virgiliu, Christian Dior, Mark Twain şi Coco Chanel, printre alţii, reasigurându-ne că obsesia hainelor este tot atât de veche ca istoria umană. Unul dintre citatele cele mai relevante este cel aparţinându-i scriitorului francez Anatole France, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în 1921, care a spus: „Arată-mi hainele unei ţări, şi eu voi scrie istoria ei.”

  De fapt, hainele noastre spun o mulţime de lucruri despre noi şi de aceea Dumnezeu ne-a dat indicaţii cu privire la ele. El spune: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3,4).

  Gândeşte-te la următorul lucru: ţinutele şi accesoriile de valoare înaintea lui Dumnezeu sunt simplitatea, puritatea şi o atitudine blândă şi liniştită. Aşa că poporul lui Dumnezeu să nu se dea în vânt după podoabe exterioare, ci după cele ale inimii. Pentru că Dumnezeu zice: „Mai presus de toate, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.” În acelaşi timp, graţia, frumuseţea şi simplitatea interioară se vor reflecta în hainele pe care le porţi.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...