Articolul precedentMiracolul „coborârii”
  Articolul următorEl îți este de ajuns

  Aer proaspăt de vânzare

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înţelepciune şi pământul este plin de făpturile Tale. – Psalmii 104:24

  Una din condiţiile necesare pentru o sănătate bună are de-a face cu aerul pe care îl respirăm. Se spune că aerul este cel mai important element de care avem nevoie ca să trăim, din moment ce putem trăi mai multe zile fără hrană, câteva zile fără apă, câteva ore fără să dormim, dar nu mai mult de trei minute fără a respira.

  Din moment ce aerul este atât de important pentru viaţa noastră, a fost o vreme când unii au făcut o afacere din acesta. Vânzarea aerului proaspăt a proliferat în Japonia, China, Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Mexic, unde existau baruri care ofereau cocteiluri originale de oxigen, pentru a creşte relaxarea, a îndepărta oboseala, a preveni bolile, a reduce efectele poluării, prin oxigenarea sângelui. Se pare că aerul proaspăt în scopuri terapeutice este de altfel de vânzare în toate metropolele lumii. Chiar şi miliardarul chinez Chen Guangbiao colecţionează doze de aer proaspăt în timpul festivităţilor zilelor internaţionale fără automobil, care se ţin între 17 şi 22 septembrie. Chiar dacă efectele asupra sănătăţii ale inhalării aerului proaspăt conservat nu sunt dovedite în mod clar, fără nicio îndoială că acest element devine o marfă destul de scumpă.

  În mod sigur, puritatea aerului şi purificarea sângelui sunt înrudite. Aerul proaspăt şi respiraţia corectă ajută la detoxificarea corpului, îmbunătăţesc digestia, calmează nervii, contribuie la un somn odihnitor şi previn durerile de cap şi chiar depresia. De fapt, unii oameni care suferă de depresie adoptă o postură incorectă în ce priveşte respiraţia optimă, ceea ce împiedică buna oxigenare a întregului organism şi a creierului, fapt ce prelungeşte dispoziţia depresivă.

  Dumnezeul nostru iubitor ne oferă remedii din natură care ne îmbunătăţesc sănătatea. Avem nevoie să respirăm aer proaspăt folosind cele mai bune capacităţi ale noastre şi aplicând anumite reguli cum ar fi: purtarea îmbrăcămintei lejere, care să nu preseze plămânii; efectuarea de exerciţii care stimulează respiraţia profundă; aerisirea zilnică a casei, mai ales a dormitorului; evitarea fumatului şi a poluării; plantarea copacilor şi petrecerea timpului în zonele verzi ale planetei.

  Să mulţumim Domnului astăzi pentru binecuvântarea aerului proaspăt şi, în primul şi în primul rând, pentru suflarea de viaţă! Te invităm să repeţi împreună cu psalmistul: „Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înţelepciune şi pământul este plin de făpturile Tale.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...