Articolul precedentOchi pentru copii
  Articolul următorCaracterizarea ta

  Apa vieții

  Cine vrea, să ia apa vieţii fără plată! – Apocalipsa 22:17

  Apa este o altă componentă naturală ce poate fi folosită pentru prevenirea şi combaterea bolilor. Oamenii sănătoşi şi cei bolnavi pot avea mari beneficii de pe urma folosirii apei intern şi extern.

  În cazul folosirii interne, se spune că şase până la opt pahare de apă în fiecare zi este cantitatea recomandată pentru adulţi şi se pot mări beneficiile prin atenţia acordată temperaturii acesteia şi orelor la care o consumăm. De exemplu, două pahare de apă când ne trezim contribuie la activarea organelor interne; două pahare de apă (călduţă) cu 30 de minute înainte de masă îmbunătăţesc digestia; un pahar de apă înainte de a face duş scade tensiunea arterială, în timp ce un pahar de apă înainte de culcare previne un eventual accident vascular sau atac de cord. Toate organele corpului beneficiază de pe urma consumului abundent de apă.

  Aplicată extern, o baie cu apă rece dimineaţa tonifică organismul, în timp ce o baie fierbinte ajută la eliminarea impurităţilor, calmează nervii şi normalizează circulaţia sângelui. O baie caldă contribuie la reglarea sistemului circulator şi a sistemului nervos. Este remarcabil cum ne-a oferit Dumnezeu elemente de refacere, simple şi eficiente, care ne sunt la îndemână.

  Fără îndoială, disponibilitatea acestui element vital depinde în principal de condiţiile climatice. Unii prevăd că rezervele de apă vor fi scăzute în mod dramatic pentru o mare parte a populaţiei globului în următoarele decade, fapt menţionat de către Igor Şiklomanov, directorul Institutului Hidrologic de Stat Rus, din Sankt Petersburg, în articolul său „Rezervele mondiale de apă, o nouă abordare şi administrare pentru secolul XXI”, publicat de UNESCO încă din 1998.

  Dar există un fel de apă mult mai valoroasă: apa vieţii, disponibilă oricărui suflet însetat. „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea” (Ioan 7:37), a spus Isus, pentru că „oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică” (Ioan 4:14). Fără îndoială, Scriptura prezice că „vin zile, zice Domnul Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului” (Amos 8:11).

  În mod clar, disponibilitatea apei este un privilegiu pe care mulţi nu-l apreciază decât atunci când nu-l mai au. Să apreciem astăzi Apa vieţii, care ne garantează puterea dătătoare de viaţă şi ne poate reînnoi întreaga fiinţă.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....