Articolul precedentPe genunchi pentru „ei”
  Articolul următorLui Dumnezeu Îi pasă

  Soarele neprihănirii

  Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui. – Maleahi 4:2

  Imaginează-ţi că acolo unde locuieşti debutează sezonul ploios. Iniţial poate părea distractiv, mai ales dacă ploaia este rară în zonă; dar gândeşte-te la o ploaie serioasă, care persistă mai multe zile, iar umiditatea şi întunericul sunt prezente constant. Zilele trec şi, odată cu vremea rea, apar disperarea şi melancolia. Imaginează-ţi că, după o lungă perioadă, razele soarelui încep să lumineze pentru prima dată. La câteva minute, faţa începe să ţi se lumineze de strălucirea soarelui şi o întreagă serie de schimbări fizico-psihologice încep să apară în corpul tău datorită luminii.

  Lumina soarelui ne influenţează direct dispoziţia sufletească, întrucât stimulează secreţia de serotonină, un neurotransmiţător eliberat de neuronii din sistemul nervos central, a cărui lipsă a fost asociată cu depresia şi anxietatea. De aceea, noi avem mai multă bucurie şi euforie în timpul unei zile însorite decât în zilele mohorâte şi ploioase.

  Soarele are o influenţă puternică asupra multor funcţii ale organismului, incluzând odihna şi masa corporală. Mai mult decât atât, datorită sintetizării vitaminei D, se îmbunătăţeşte calitatea oaselor, creşte forţa muşchilor, se tonifică şi vitalizează pielea, se stimulează circulaţia sângelui şi se reduce riscul de deces. Expunerea la lumina soarelui pentru câteva minute pe zi, dimineaţa devreme şi în orele de după-amiază, contribuie la absorbţia şi eliberarea elementelor esenţiale care aduc viaţă întregului organism.

  Dacă razele soarelui au puterea să facă atât de mult bine corpului nostru, îţi poţi imagina ce poate face Soarele neprihănirii pentru tine? E posibil să treci prin nori de dificultăţi sau suferinţe şi ele pot să-ţi aducă disperare şi melancolie. Dar, dacă te aşezi sub razele luminii lui Hristos, numeroase schimbări fizico-psihologice şi spirituale se vor produce şi va avea loc o completă transformare a fiinţei tale.

  Soarele este binefăcător pentru sănătatea ta numai dacă îi absorbi lumina în fiecare zi printr-o expunere corespunzătoare. Dar, dacă te aşezi sub influenţa lui Dumnezeu, poţi avea rezultate şi mai consistente. Şi, în timp ce lumina soarelui depinde de starea vremii, tu poţi veni la Hristos pe orice timp, aşa încât El îţi poate lumina inima. Adu-ţi aminte promisiunea: „Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....