Articolul precedentPuterea uitată a încântării
  Articolul următorDarul dragostei

  Are o anumită utilitate

  Disciplina aplicată corpului are, desigur, o anumită utilitate. Dar când o practicăm în domeniul vieţii de credinţă, ea este utilă în toate aspectele; pentru că ne asigură atât promisiunea pentru această viaţă (biologică), cât şi pentru cea viitoare. – 1 Timotei 4:8, BVA

  Funcţionarea optimă a organismului se poate atinge numai în anumite condiţii, printre care şi practicarea activităţii fizice regulate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit o serie de repere referitoare la frecvenţa, durata, intensitatea, tipul şi cantitatea totală de activitate fizică, la persoane de diferite vârste. Este de asemenea încurajată conceperea politicilor privitoare la sănătate.

  După examinarea unor importante cercetări ştiinţifice, experţii OMS au recomandat ca adulţii să facă cel puţin 30 de minute de activitate fizică pe zi, deoarece dovezi puternice demonstrează că, în comparaţie cu adulţii mai puţin activi, indivizii activi au o rată mai scăzută de mortalitate din toate cauzele şi o rată mai scăzută de boli coronariene, hipertensiune arterială, accidente vasculare, diabet, sindrom metabolic, cancer de colon, cancer de sân şi depresie. Mai mult, aceştia prezintă o mai bună condiţie musculară şi cardiorespiratorie, au o masă şi structură corporală mai sănătoasă şi un profil al biomarkerilor mai favorabil prevenirii bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, precum şi îmbunătăţirii sănătăţii oaselor.

  Pe lângă numeroasele şi importantele beneficii menţionate de cercetători, Biblia spune că „disciplina aplicată corpului are (…) o anumită utilitate”. Are „o anumită utilitate” în prevenirea bolilor cardiovasculare – principala cauză a mortalităţii în lume? Are „o anumită utilitate” în reducerea depresiei – cea mai răspândită afecţiune mintală din lume? Are „o anumită utilitate” în prevenirea bolilor care cauzează peste 60% din decesele globale?

  Pentru apostolul Pavel, activitatea fizică are doar „o anumită utilitate” în comparaţie cu sfinţenia, întrucât cei caracterizaţi de empatie, îngăduinţă şi milă vor trăi cu Dumnezeu pentru veşnicie. Altfel spus, dacă te îngrijeşti numai de corp, beneficiul pe care îl poţi obţine este mic. Dar, dacă te îngrijeşti de sănătatea ta fizică, mintală şi spirituală, adoptând acele obiceiuri care o întăresc, atunci vei avea parte de beneficii şi în această viaţă, şi în viaţa veacului viitor. Pavel ne mai aduce aminte: „Aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (1 Corinteni 6:20).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...