Articolul precedentCapcanele disciplinării
  Articolul următorEste un proces

  Un bun leac

  O inimă veselă este un bun leac, dor un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Atunci când ne îmbolnăvim, apelăm de obicei la anumite tratamente pentru a ne restabili sănătatea. Un tratament, sau o terapie medicală, presupune un set de proceduri al căror scop este vindecarea sau ameliorarea simptomelor într-o boală. Una dintre cele mai obişnuite terapii este cea medicamentoasă, constând în ameliorarea simptomelor cu ajutorul medicamentelor. Acest tip de terapie are multe efecte secundare. Mai mult decât atât, sunt date care şochează de-a dreptul privind modul cum sunt administrate medicamentele. Ştiai că mai mult de jumătate dintre medicamente sunt prescrise sau vândute incorect? Sau că 50% dintre pacienţi nu-şi iau tratamentul aşa cum trebuie? După cum îţi poţi imagina, folosirea greşită a medicamentelor poate avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii.

  Textul biblic de astăzi prescrie un medicament foarte eficient, care nu are efecte secundare. Dimpotrivă, cei care recurg la el râd mai des şi îşi fortifică sistemul de apărare a organismului. Bucuria are o putere de vindecare incredibilă. Acest medicament puternic poate fi găsit în versiunea sa de bază sub formă de râs, prin intermediul umorului. Poezia „Reir Llorando” (De râs în plâns), de Juan de Dios Peza spune că, ţinând cont de potenţialul umorului, chiar şi cel mai renumit doctor a prescris această terapie, convins că va genera o adevărată explozie de încredere chiar şi la cei mai tulburaţi pacienţi ai săi. Doar că bucuria superficială produsă de umor nu este foarte eficientă, nici măcar asupra comicilor înşişi.

  Dimpotrivă, cele mai de impact forme ale bucuriei trec dincolo de râsul superficial; acestea au un efect puternic nu numai asupra sănătăţii fizice, ci şi asupra minţii oamenilor şi asupra puterii lor spirituale. Împăratul David a încercat acest tip de bucurie în diferite situaţii, chiar şi când se confrunta cu dificultăţi şi conflicte (Psalmii 35:9; 43:4). El simţea bucurie şi genera în alţii bucurie atunci când îi încuraja prin cântări şi închinare (Psalmii 95:1). El manifesta bucurie când conştientiza îndurarea divină în ciuda greşelilor lui (Psalmii 94:19). Mai presus de toate, el a trăit o bucurie profundă când a admis prezenţa lui Dumnezeu în viaţa sa (Psalmii 21:6).

  Acest medicament minunat ne este disponibil şi nouă. Prin comuniune zilnică prezenţa lui Dumnezeu poate să ne umple inima cu bucurie şi să aibă efecte sănătoase asupra fizicului nostru. „Atunci, gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba, de cântări de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: «Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!»” (Psalmii 126:2,3).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...