Articolul precedentDisciplină din dragoste
  Articolul următorÎi pasă lui Isus?

  Strângătorii obsesivi

  Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura. – Luca 6:45

  Sindromul Diogene, o tulburare caracterizată de strângerea excesivă de obiecte în casă, a inspirat show-ul de televiziune Oameni strângători, de pe canalul TLC. Se crede că era la începutul secolului al XX-lea când fraţii Langley şi Homer Collyer, din Harlem, New York, au început să strângă în mod obsesiv ziare, cărţi de telefon şi tot felul de obiecte şi artefacte.

  De-a lungul anilor, vechiturile au umplut cele trei etaje ale casei în care trăiau, aşa încât fraţii au trebuit să construiască un sistem de canale pentru a se mai putea mişca în propria casă. Şi exact acolo cei doi fraţi şi-au pierdut viaţa, sufocaţi în propria capcană, sub 140 de tone de acareturi adunate timp de câteva zeci de ani. Cum au reuşit să strângă o cantitate enormă de deşeuri? Când au adus fiecare obiect nefolositor? Răspunsul este foarte simplu: au adăugat doar câte un pic de gunoi în fiecare zi.

  Acelaşi lucru se întâmplă în propria noastră minte. Este posibil, fără să ne dăm seama, să adunăm în fiecare zi câte o bârfă, o mică discuţie banală şi superficială. Pare ceva neînsemnat: o flecăreală în doi peri, un show nefolositor de televiziune, câteva vulgarităţi pe de internet şi tot aşa, până când informaţiile cu care ne umplem mintea ajung să fie sărace, fără obiect şi superficiale. În 1890, Ellen White scria: „Noi trăim într-o perioadă când toate lucrurile false şi superficiale sunt puse ca importanţă deasupra celor reale, naturale şi trainice. Mintea trebuie să fie ferită de orice ar putea să o ducă într-o direcţie greşită. Nu trebuie ocupată cu povestiri superficiale, care nu contribuie cu nimic la puterea minţii. Gândurile îndeplinesc acelaşi rol pentru caracter ca hrana pe care i-o oferim minţii noastre” (Îndrumarea copilului, p. 188).

  De câte ori oamenii nu pot explica rostul gândurilor lor rele! Cât şi-ar dori să se elibereze de gândurile negative, pline de suspiciune sau pesimism! însă aceştia nu şi dau seama că şi-au hrănit mintea ani de zile cu aceleaşi vorbe care se află acum în gândurile lor.

  Astăzi te invităm să cauţi cea mai bună hrană pentru sănătatea minţii tale. Foloseşte fiecare ocazie pe care o ai să-ţi umpli mintea cu subiecte pline de bucurie şi speranţă. Nu uita: „Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...