Articolul precedentAdevăratul motiv al mustrării
  Articolul următorAi grijă cum vorbești

  Să vedem părţile bune!

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! – Psalmii 103:1,2

  Cu câţiva ani în urmă (L) am avut privilegiul să locuiesc în Italia împreună cu familia. Ca străini, viaţa noastră avea să fie plină de incertitudini şi dificultăţi, dar am avut asigurarea că Domnul ne călăuzeşte planurile de a urma cursuri academice acolo. Fără să cunoaştem limba, fără loc de muncă, fără adăpost şi cu trei copii după noi, am mers înainte ca Avram când a plecat din Ur. În această situaţie extremă, confruntându-ne zilnic cu dificultăţi, am privit tot timpul în urmă la modul în care ne condusese Dumnezeu în trecut. În fiecare zi din săptămână ne luam timp să ne întâlnim cu El şi să medităm la fiecare dovadă a grijii şi călăuzirii divine. Cu timpul, am transformat Psalmul 103 intr-un exerciţiu de închinare personală şi l-am recitat în multe feluri. Începeam, ca şi psalmistul: „Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale. El îţi vindecă toate bolile tale. El îţi izbăveşte viaţa din groapă…” Dar noi adăugam: „El ne-a dat un loc unde să stăm, ne-a acordat cetăţenie, a găsit căi de a urma cursurile universitare şi ne-a dat bursă, ne-a încununat cu bunăvoinţă şi bunătate plină de dragoste!”

  În timpul adolescenţei, multe fete îşi exprimă gândurile şi emoţiile într-un jurnal. Chiar dacă, de multe ori, sunt exprimate iluziile şi decepţiile în dragoste, scri- erea fiecărei binecuvântări primite este o opţiune mai sănătoasă. Prin această consemnare, fiecare faptă scrisă poate fi revăzută mai târziu. Reamintirea traumelor şi situaţiilor neplăcute reînvie astfel în mintea noastră, fapt care nu ajută la nimic. Pe de altă parte, rememorarea binecuvântărilor lui Dumnezeu primite în trecut ne ajută să trăim experienţa încântării şi eliberării văzând cum le poartă Dumnezeu de grijă copiilor Săi.

  Poţi să îţi reaminteşti binecuvântările lui Dumnezeu revărsate asupra ta? Poţi să-ţi aduci aminte dovezile iubirii lui Dumnezeu? „E o lege a naturii că simţămintele şi gândurile noastre sunt încurajate şi întărite pe măsură ce le rostim” (Divina vindecare, p. 252). Alege astăzi să cultivi şi să fortifici acele gânduri şi simţăminte care produc recunoştinţă şi închinare. Adună într-o listă toate binecuvântările primite, pe care să le poţi retrăi în mod repetat. Apoi slăveşte-L, pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...