Articolul precedentSmerit ca El
  Articolul următor„Este așa de mică!”

  Iubirea care vindecă

  Tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile. – Psalmii 147:3

  Vindecarea unei răni este un proces biologic în care ţesuturile vii se regenerează.

  Traumatismele sunt de mai multe categorii, în funcţie de gravitate, de starea de sănătate şi de obiceiurile celui rănit. Procesul de regenerare are diferite faze, care depind de mărimea rănii; unele leziuni ar putea necesita un an pentru vindecarea completă. Există şi răni a căror durată până la vindecare nu se poate determina; iar altele nu se vindecă niciodată. Rănile care sunt vizibile la prima vedere corespund în cea mai mare parte unor leziuni ale ţesutului epitelial şi trebuie tratate repede ca să fie prevenită infecţia.

  Dar sunt şi răni care nu sunt tratate imediat. Acestea rămân deschise, expuse şi neîngrijite, aşa că încep să emane un miros neplăcut, supurează permanent, câteodată ani de zile. Unele dintre ele nu pot fi văzute cu ochiul liber, pentru că sunt ascunse adânc în suflet.

  În timp ce unele pot fi produse de alţii, cele mai complexe sunt produse de cel în cauză, atunci când face greşeli şi comite păcate care îi distrug demnitatea. Fiinţa umană suferă în mod constant de durerea produsă de asemenea răni. Profetul Isaia spune: „Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn” (Isaia 1:6).

  Isus, în infinita Sa iubire, a văzut aceste răni în inima oamenilor. Înainte de a trata bolile fizice, El le-a alinat pe cele spirituale, produse de păcat, spunând: „Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate!” (Matei 9:2).

  Biblia prezintă acest tip de vindecare ca fiind cel mai necesar şi mai urgent dintre toate. Tratamentul oferit de Cer este accesibil şi suficient de puternic pentru a vindeca cele mai profunde răni. Vindecarea de păcatele noastre este posibilă datorită sacrificiului Fiului nevinovat al lui Dumnezeu. Scriptura spune: „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5).

  Hristos a venit ca să vindece rănile pe care păcatul le-a lăsat în inimile noastre. Cu nespusă iubire, cuvintele Sale blânde ţi se adresează şi ţie: „îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate.” Vindecarea a fost pusă la dispoziţia tuturor. Dacă încă nu poţi crede acest lucru, trebuie să priveşti la cruce! Dragostea Lui îţi va elibera sufletul de vinovăţie şi îţi va garanta viaţa şi sănătatea.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....