Articolul precedentUniți pentru Evanghelie
  Articolul următorCând uităm să cântăm

  Antrenat pentru victorie

  De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. – 2 Petru 1:5-7

  Michael Phelps s-a născut la 30 iunie 1985, în Baltimore (SUA), şi a fost considerat cel mai bun înotător din istorie şi cel mai decorat olimpic din toate timpurile. A câştigat 71 de medalii în cele mai importante competiţii internaţionale (57 de aur, 11 de argint şi 3 de bronz), inclusiv la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 şi la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, alături de alte campionate naţionale şi internaţionale. Cum a putut să câştige de atâtea ori şi să primească atât de multe medalii şi premii?

  Este interesant de ştiut că Michael se temea de apă când era copil. Totuşi a început să înoate cu ajutorul surorilor mai mari. De multe ori mergea să înoate ca să evite certurile părinţilor lui. Dar, în adolescenţă, antrenamentul ajunsese foarte solicitant şi constant, luându-i cinci ore pe zi şi însemnând parcurgerea a 80 de kilometri înot pe săptămână. Phelps a fost pregătit de către un mare antrenor, pe care l-a iubit ca pe tatăl lui. Este cunoscut atât pentru dedicare, cât şi pentru disciplină; se spune că a lipsit de la antrenament doar cinci zile în şase ani.

  În ceea ce priveşte sănătatea noastră, dezvoltarea facultăţilor fizice, mintale şi spirituale depinde în aceeaşi măsură de exerciţiu şi practică. Fiecare dintre capacităţile pe care le avem se îmbunătăţeşte numai prin practică. „Daţi-vă şi voi toate silinţele” – zice apostolul -, „adăugând virtute la virtute şi har lângă har.” Cu alte cuvinte, fă un efort! Fă tot posibilul! Dă dovadă de sfinţenie (1 Timotei 4:7), fă dreptate (Proverbele 21:15), fii ospitalier (Romani 12:13) şi fă fapte bune (1 Timotei 5:10). Fără un efort constant şi putere de voinţă nu este posibilă înaintarea. Poate vor fi obstacole, care, în loc să ne facă mai slabi, ne vor face şi mai fermă hotărârea de a progresa.

  Ca un mare antrenor şi tată iubitor, Isus păşeşte alături de noi, arătându-ne exemplul Său personal de dobândire a succesului. Premiul de câştigat este ceva preţios: un caracter dinamic, puternic şi ferm ca al lui Hristos, care este plin de dragoste şi compasiune pentru omenire. La sfârşitul drumului este „cununa vieţii, pe care a fagăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc” (Iacov 1:12).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....