Psihoneuroendocrinoimunologie

  El a zis: „Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă. – Exodul 15:26

  Psihoneuroendocrinoimunologia este o arie de cercetare interdisciplinară care studiază influenţa polivalentă pe care sisteme precum creierul, comportamentul, sistemul nervos, cel endocrin şi cel imunitar o au asupra sănătăţii omului. În fiecare zi, noi cercetători se concentrează asupra acestei fascinante discipline care explică modul cum se poate menţine sănătatea şi se pot preveni bolile.

  Timp de o lună am trecut în revistă principalele legi care guvernează corpul uman. Pentru a fi sănătoşi, este necesar să urmăm atât principiile şi regulile sănătăţii fizice, cât şi pe cele ce ne guvernează sănătatea mintală şi spirituală. Cu alte cuvinte, nu este suficient să urmăm principiile care guvernează doar una dintre aceste dimensiuni şi să le neglijăm pe celelalte, deoarece toate se influenţează unele pe altele. La fel cum starea de sănătate fizică a corpului ne afectează dispoziţia sufletească şi gândurile, la rândul lor, gândurile, atunci când iubim, mulţumim, iertăm, comunicăm cu Dumnezeu şi credem în promisiunile Sale, produc schimbări moleculare pozitive. În acelaşi fel, călcarea legilor fizice, mintale sau morale produce nenumărate efecte negative asupra întregului organism. Chiar dacă nu întotdeauna este posibilă identificarea originii bolilor, le putem totuşi preveni într-o bună măsură. Maşinăria umană este proiectată cu scopul nobil de închinare la Dumnezeu şi de slujire a umanităţii.

  Urmează principiile sănătăţii pe care le-a lăsat Dumnezeu în Cuvântul Său şi prin care putem fi feriţi de multe îmbolnăviri! Depinde de noi să alegem să urmăm aceste principii sau nu. Înainte de proclamarea celor Zece Porunci pe muntele Sinai, Domnul a spus: „Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă” (Exodul 15:26).

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul. El doreşte să ne vadă întru totul sănătoşi şi complet fericiţi. Cât de mult preţ punem pe sănătatea noastră?

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...