Psihoneuroendocrinoimunologie

  El a zis: „Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă. – Exodul 15:26

  Psihoneuroendocrinoimunologia este o arie de cercetare interdisciplinară care studiază influenţa polivalentă pe care sisteme precum creierul, comportamentul, sistemul nervos, cel endocrin şi cel imunitar o au asupra sănătăţii omului. În fiecare zi, noi cercetători se concentrează asupra acestei fascinante discipline care explică modul cum se poate menţine sănătatea şi se pot preveni bolile.

  Timp de o lună am trecut în revistă principalele legi care guvernează corpul uman. Pentru a fi sănătoşi, este necesar să urmăm atât principiile şi regulile sănătăţii fizice, cât şi pe cele ce ne guvernează sănătatea mintală şi spirituală. Cu alte cuvinte, nu este suficient să urmăm principiile care guvernează doar una dintre aceste dimensiuni şi să le neglijăm pe celelalte, deoarece toate se influenţează unele pe altele. La fel cum starea de sănătate fizică a corpului ne afectează dispoziţia sufletească şi gândurile, la rândul lor, gândurile, atunci când iubim, mulţumim, iertăm, comunicăm cu Dumnezeu şi credem în promisiunile Sale, produc schimbări moleculare pozitive. În acelaşi fel, călcarea legilor fizice, mintale sau morale produce nenumărate efecte negative asupra întregului organism. Chiar dacă nu întotdeauna este posibilă identificarea originii bolilor, le putem totuşi preveni într-o bună măsură. Maşinăria umană este proiectată cu scopul nobil de închinare la Dumnezeu şi de slujire a umanităţii.

  Urmează principiile sănătăţii pe care le-a lăsat Dumnezeu în Cuvântul Său şi prin care putem fi feriţi de multe îmbolnăviri! Depinde de noi să alegem să urmăm aceste principii sau nu. Înainte de proclamarea celor Zece Porunci pe muntele Sinai, Domnul a spus: „Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă” (Exodul 15:26).

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul. El doreşte să ne vadă întru totul sănătoşi şi complet fericiţi. Cât de mult preţ punem pe sănătatea noastră?

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...