Adevărata eliberare

  Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. – Ioan 8:36

  Tema aleasă pentru această lună este eliberarea de dependenţe. Mulţi definesc fericirea ca lipsa oricărei adicţii. De fapt, chiar dacă persoana dependentă are toate nevoile de bază împlinite, acesteia îi lipseşte totuşi voinţa liberă, spre deosebire de cei care nu sunt sub puterea unei asemenea legături. Această voinţă liberă este o caracteristică unică fiinţei umane şi o sursă de fericire, sănătate şi satisfacţie, în schimb, persoana care este prinsă în cursa adicţiei nu numai că suferă de lipsa libertăţii, ci şi sfârşeşte prin a-şi distruge sănătatea fizică şi mintală, relaţiile şi locul de muncă, pe lângă faptul că produce pierderi în societate, în general.

  Dependenţele de substanţe constituie o problemă globală serioasă. Potrivit OMS, de exemplu, doar alcoolul produce 2,5 milioane de decese în fiecare an. Dintre acestea, 320 000 sunt survenite la tineri (între 15 şi 29 de ani) care îşi pierd viaţa din cauze legate de alcool. În plus, sunt peste 15 milioane de oameni care suferă de tulburări din cauza consumului de droguri, cum ar fi: canabis, cocaină, amfetamine şi opiacee.

  Mai accesibil chiar decât acestea este tutunul, consumat de sute de milioane de oameni din lume. Din această cauză, există 6 milioane de decese pe an, dintre care mai mult de 600 000 nu sunt consumatori direcţi, ci sunt expuşi la un mediu de fumători. Se estimează că, mai devreme sau mai târziu, tutunul va ajunge să ucidă jumătate dintre consumatorii săi. Acesta nu este decât un sumar al pierderilor pe care aceste substanţe le produc. În spatele statisticilor se află nenumărate istorii de durere şi suferinţă, decepţie şi nesiguranţă, pierdere şi anxietate.

  Mulţi credincioşi stau liniştiţi deoarece, datorită principiilor, convingerilor şi obiceiurilor lor, nu vor consuma niciodată asemenea substanţe şi nu vor sfârşi într-o asemenea sclavie. Totuşi sunt şi alte forme mai subtile de dependenţe, cum ar fi cele determinate de comportament, hrană, cumpărături, sex, televizor, telefon, computer sau muncă. Toate aceste activităţi sunt legale, dar pot fi folosite în mod necorespunzător şi le pot produce dependenţe utilizatorilor lor.

  În cele din urmă, există o altă formă de robie, atât de generalizată încât este universală: păcatul (Romani 3:10,23). Acest tip de sclavie afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...