Adevărata eliberare

  Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. – Ioan 8:36

  Tema aleasă pentru această lună este eliberarea de dependenţe. Mulţi definesc fericirea ca lipsa oricărei adicţii. De fapt, chiar dacă persoana dependentă are toate nevoile de bază împlinite, acesteia îi lipseşte totuşi voinţa liberă, spre deosebire de cei care nu sunt sub puterea unei asemenea legături. Această voinţă liberă este o caracteristică unică fiinţei umane şi o sursă de fericire, sănătate şi satisfacţie, în schimb, persoana care este prinsă în cursa adicţiei nu numai că suferă de lipsa libertăţii, ci şi sfârşeşte prin a-şi distruge sănătatea fizică şi mintală, relaţiile şi locul de muncă, pe lângă faptul că produce pierderi în societate, în general.

  Dependenţele de substanţe constituie o problemă globală serioasă. Potrivit OMS, de exemplu, doar alcoolul produce 2,5 milioane de decese în fiecare an. Dintre acestea, 320 000 sunt survenite la tineri (între 15 şi 29 de ani) care îşi pierd viaţa din cauze legate de alcool. În plus, sunt peste 15 milioane de oameni care suferă de tulburări din cauza consumului de droguri, cum ar fi: canabis, cocaină, amfetamine şi opiacee.

  Mai accesibil chiar decât acestea este tutunul, consumat de sute de milioane de oameni din lume. Din această cauză, există 6 milioane de decese pe an, dintre care mai mult de 600 000 nu sunt consumatori direcţi, ci sunt expuşi la un mediu de fumători. Se estimează că, mai devreme sau mai târziu, tutunul va ajunge să ucidă jumătate dintre consumatorii săi. Acesta nu este decât un sumar al pierderilor pe care aceste substanţe le produc. În spatele statisticilor se află nenumărate istorii de durere şi suferinţă, decepţie şi nesiguranţă, pierdere şi anxietate.

  Mulţi credincioşi stau liniştiţi deoarece, datorită principiilor, convingerilor şi obiceiurilor lor, nu vor consuma niciodată asemenea substanţe şi nu vor sfârşi într-o asemenea sclavie. Totuşi sunt şi alte forme mai subtile de dependenţe, cum ar fi cele determinate de comportament, hrană, cumpărături, sex, televizor, telefon, computer sau muncă. Toate aceste activităţi sunt legale, dar pot fi folosite în mod necorespunzător şi le pot produce dependenţe utilizatorilor lor.

  În cele din urmă, există o altă formă de robie, atât de generalizată încât este universală: păcatul (Romani 3:10,23). Acest tip de sclavie afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...