Articolul precedentRedeșteptarea din Țara Galilor (1904)
  Articolul următorBiruința

  Rămânerea în Isus

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlâdiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. – Ioan 15:5

  Codependenţa este o problemă asociată adesea cu adicţiile. Destul de des, membrii apropiaţi de familie, cum ar fi mama, tata, soţul, fratele sau prietenul, sfârşesc prin a suferi de codependenţă, în încercarea lor de a susţine persoana iubită prinsă de droguri, alcool sau oricare alt tip de dependenţă. Această legătură nu este sănătoasă pentru relaţie, deoarece codependentul nu numai că investeşte timp şi efort, dar se neglijează pe sine şi împiedică recuperarea, fiind convins că modul în care el face lucrurile este cel mai bun. Astfel, el respinge orice fel de schimbare sau sugestie.

  În termeni practici, codependentul este atât de interesat de cel pe care îl sprijină încât, în cele din urmă, îl controlează şi îl manipulează. Astfel, dependentul este împiedicat să-şi dezvolte resursele proprii pentru a controla situaţia. Acesta este un exemplu clar de alterare a relaţiilor care împiedică rezolvarea adicţiilor.

  Textul de astăzi sugerează situaţia opusă codependenţei. Prezintă un parteneriat sigur şi sănătos şi ne aduce aminte cum putem obţine rezultate pozitive doar prin eliberarea oferită de Hristos. Mai mult decât atât, orice soluţie care îşi are originea în Isus va fi eficientă şi marcată de dragoste, pentru că aceasta este natura Sa (1 Ioan 4:8). Parabola viei şi viţelor (lăstarii de vie) este foarte folositoare pentru a înţelege energia extrem de puternică ce vine de la butuc (Isus, adevărata Viţă) şi în acelaşi timp natura fragilă a lăstarilor (ucenicii lui Isus).

  Palatul Hampton, din apropiere de Londra, a supravieţuit mai multor dinastii regale, de la începuturile sale din secolul al XlII-lea. În 1769, Lancelot Brown a plantat o viţă-de-vie în grădinile palatului. Aceasta există şi astăzi şi produce o varietate specială de struguri negri şi dulci, cunoscuţi ca „strugurii-desert”. Perimetrul butucului principal este de 4 metri şi cea mai lungă coardă (care sunt mlădiţele) este de 36 de metri. Conform site-ului Historic Royal Palaces, recolta anuală medie este de 272 de kilograme de struguri, cu un record de 383 de kilograme, atins în 2001.

  Chiar dacă te simţi fragil asemenea unei mlădiţe firave, prin puterea lui Isus te poţi elibera de orice dependenţă şi poţi deveni puternic şi mare, ca ramurile acestei viţe-de-vie. Urmând promisiunea lui Isus, poţi aduce „mult rod”, aşa încât şi alţii să poată beneficia de influenţa ta.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...