Articolul precedentAnnie Smith (1828–1855)
  Articolul următorDragostea este Dumnezeu

  Dumnezeul lor este pântecele

  Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este în ruşinea lor şi se gândesc la lucrurile de pe pământ. – Filipeni 3:19

  Apostolul Pavel îi avertizează pe filipeni să nu accepte predicile sau exemplul vrăjmaşilor lui Hristos. În general îi descrie pe aceştia ca având un comportament reprobabil: slava lor este în ruşinea lor, mintea lor este îndreptată spre lucruri pământeşti, sfârşitul lor este pierzarea. Dar şi dumnezeul lor este pântecele. Pavel foloseşte cuvântul grecesc koilia, care înseamnă „burtă”, iar forma sa verbală înseamnă a fi supus plăcerilor cerului gurii şi lăcomiei.

  Oamenii care suferă de adicţie alimentară au nevoie de ajutor extern – atât ajutor profesionist, cât şi milă divină. Trăim vremuri dificile, din cauza accesului la produse alimentare procesate şi concentrate, în cele mai multe părţi ale lumii. Acest lucru accentuează pericolul de a dobândi această dependenţă. Am (J) citit de curând pe forumul celor dependenţi de alimente următoarele: „îmi petrec tot sfârşitul de săptămână gândindu-mă ce aş mai putea mânca”; „Ce greu este să mă opresc la timp din mâncat!”; „Zahărul mă domină”; „Tocmai am mâncat o pungă uriaşă de chipsuri de cartofi şi mă simt oribil”; „îmi spun continuu că trebuie să mă opresc din mâncat când simt că m-am săturat, dar nu pot. Mă urăsc pe mine însumi şi nu ştiu ce să fac”; „Am scris pe internet ca să îmi eliberez sufletul, fiindcă nu vreau să admit în faţa prietenilor mei că sunt dependent”; „Fast-foodul îmi ruinează viaţa, mă gândesc la acest lucru toată ziua, tânjesc după el şi când nu-l pot avea sunt disperată. Îmi arunc banii şi, odată cu ei, şi sănătatea şi nu mă pot elibera din acest viciu”; „Sunt dependentă; mă ghiftuiesc cu mâncare când sunt plictisită, singură, tristă, furioasă sau fericită (…), mănânc întruna chiar şi când nu-mi este foame.”

  Tonul acestor postări este foarte trist şi îţi frânge inima, lucru de aşteptat, dată fiind gravitatea problemei. Dar creştinul se bazează pe semnele de speranţă, prinzându-se de promisiuni divine cum ar fi: „Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângerile 3:21-23). Unele cazuri de dependenţă alimentară necesită intervenţie profesionistă, altele, nu. Dar în toate cazurile, primul pas este să te adresezi în rugăciune Domnului Isus şi să continui cu următorii paşi de eliberare din această dependenţă sau din altele.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....