Articolul precedentContra curentului
  Articolul următorCălătoria credinței

  Dorinţă intensă după bogăţie

  Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” – Evrei 13:5

  Multe lucruri necesare sfârşesc prin a domina viaţa multora: serviciul, banii, cumpărăturile… În cele mai multe din cazurile grave, persoana în cauză acţionează într-o manieră compulsivă, obsesivă şi iraţională. Foarte adesea, aceasta este motivată de ambiţia de a fi mai mult şi de a avea mai mult. Straniu fenomen! Cel umil poate fi mulţumit cu lucrurile de bază, dar, dacă primeşte mai mult, doreşte să acumuleze şi mai mult. Fără îndoială, această tendinţă este înrădăcinată adânc în natura umană. Cartea Faptele apostolilor (2:44,45; 4:32) descrie primele zile ale creştinismului, când închinătorii nu considerau că proprietăţile lor le aparţin doar lor şi împărţeau totul, vânzându-şi proprietăţile şi bunurile şi distribuind câştigurile din vânzări.

  În inima umană există seminţe ale egoismului. Acest lucru este ilustrat de scriitorul rus Lev Tolstoi (1828-1910) în povestirea intitulată: „De cât pământ are nevoie un om?” Pahom căuta să se aşeze undeva unde putea să ia nişte pământ şi să-l cultive. S-a hotărât să se aşeze într-un sat înconjurat de un câmp imens şi a vrut să cumpere o bucată.

  Şeful satului i-a explicat: „Pentru 1 000 de ruble, poţi lua tot pământul pe care îl poţi parcurge într-o zi. Cu o condiţie: să reuşeşti să te întorci până la apusul soarelui în locul de unde ai pornit. Dacă nu, pierzi şi banii, şi pământul.”

  Pahom a pornit de dimineaţă în grabă să marcheze cât mai mult pământ posibil. Pe măsură ce înainta, pământul devenea mai fertil şi mai frumos (sau cel puţin aşa credea el). Pe la amiază s-a gândit să se întoarcă, dar voia să meargă un pic şi mai departe. Mai mult şi mai mult. În sfârşit, obosit, a decis să se întoarcă. Drumul era lung şi foarte greu din cauza oboselii. Dar Pahom, cu un efort supraomenesc, a reuşit să ajungă la punctul de pornire. Iar acolo s-a prăbuşit. Când a venit slujitorul să-l salveze, a văzut cum îi curge sânge din gură şi a înţeles că Pahom era mort. Cu bărbăţie, a săpat o groapă ca mormânt, unde l-a îngropat. Doi metri pătraţi i-au fost de-ajuns.

  Să ne rugăm lui Dumnezeu ca ceea ce a spus apostolul să devină o realitate în vieţile noastre: faptele noastre să fie fără lăcomie şi noi să fim mulţumiţi cu ce avem acum, pentru că Domnul a promis că nu ne va părăsi.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...