Articolul precedentUn altfel de necrolog
  Articolul următorMañana

  Dependenţa de internet

  Sufletul ne-a scăpat ca pasărea din laţul păsărarului; laţul s-a rupt şi noi am scăpat. Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul. – Psalmii 124:7,8

  Am (J) avut odată un student care era dependent de jocurile video. Începuse într-un mod inocent, jucând jocuri video ca să se relaxeze de tensiunea de la cursuri. Dar a ajuns să-şi petreacă toate nopţile încercând să câştige mai multe puncte sau să-şi înfrângă „inamicii”. Drept urmare, ceasul lui biologic s-a dereglat şi era somnoros în timpul zilei, iar noaptea se juca. Nu avea timp pentru igienă personală şi îşi neglija studiile. Era aşa de lipit de computer încât le cerea prietenilor să-i aducă mâncarea în dormitor pentru că el trebuia să câştige partida şi nu putea pleca. A avut nevoie de luni bune ca să-şi poată reveni Ja viaţa normală, cu ajutor profesionist.

  Existenţa computerului, a tabletei, a telefonului mobil sau a altor dispozitive de comunicare ne uşurează multe activităţi: contabilitate, organizarea datelor, căutarea informaţiilor, documentare şi altele. Cu ajutorul internetului se poate vinde, cumpăra, comunica cu oamenii care sunt departe; putem aduna pe moment tot felul de informaţii şi ne putem recrea. Dar acest instrument folositor i-a prins totuşi pe unii în capcană, răpindu-le timpul, energia şi libertatea. Conform lui Weinstein şi Lejoiyeux, prevalenţa dependenţei de internet este, în Statele Unite şi în Europa, între 1,5% şi 8,2%, iar fenomenul este în creştere.

  Iată ce spun dependenţii de internet pe un forum rezervat lor: „Am început prin a mă deconecta şi a privi un joc video pe YouTube, pentru a mă distra puţin după teme, dar aceste minute au devenit ore”; „Folosesc simultan forumuri, descarc tot timpul câte ceva, mă uit la clipuri video pe YouTube şi nu mă pot dezlipi”; „Fac doar ce este elementar pentru a supravieţui, în rest, petrec tot timpul în faţa computerului”; „Nu mă pot opri niciun minut fără să scriu ceva sau să verific Facebookul (…), câteodată nu primesc niciun mesaj şi îmi scriu mie însumi”; „Am petrecut atât de multe ore în faţa computerului încât m-am îngrăşat cinci kilograme în două luni. (…) Este grea dependenţa, nu mai vreau să fiu sclavul tastaturii!” Textul biblic de astăzi ne promite ajutorul lui Iahve pentru a scăpa de vânător. Adicţia de internet este pentru omul modern ca laţul pentru păsări: dacă zburătoarea cade în laţ, nu se mai poate elibera singură; dar noi avem speranţa de eliberare certă din partea Tatălui ceresc.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...