Jocurile de noroc

  Bogăţia câştigată fără trudă scade, dar ce se strânge încetul cu încetul creşte. – Proverbele 13:11

  Îmi (J) amintesc foarte clar un moment din copilărie: vizita unui bătrânel, un prieten de familie foarte zâmbitor şi prietenos, ca să împrumute nişte bani de la mama. După ce a primit banii, a salutat foarte politicos şi a promis că îi aduce înapoi. Situaţia s-a transformat într-un punct fierbinte pentru familia noastră mai multe zile, dar nu pentru că nu ne-am mai recuperat niciodată banii, ci pentru că un nepot al vizitatorului ne-a explicat care era problema. Unchiul său căzuse în patima jocurilor de noroc. Pierduse tot ce avea, împrumuta tot ce putea şi pierdea totul. Din nefericire, acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte ca cei apropiaţi să descopere cât de mare îi era ruina financiară.

  Consecinţele materiale ale dependenţei de jocurile de noroc sunt foarte dure, dar pagubele nemateriale sunt mai semnificative. Cei care joacă cărţi, cei care pariază pe echipele sportive sau care cumpără bilete de loterie sunt expuşi riscului de adicţie. De câte ori joacă, sunt convinşi că vor câştiga data viitoare. Cum acest lucru nu se întâmplă de obicei, ei cheltuiesc mai mulţi bani, sperând că data viitoare va fi lovitura lor norocoasă. Dacă în sfârşit câştigă, e foarte probabil să joace din nou şi din nou să piardă. În acest cerc vicios, gândurile şi raţionamentele lor devin ilogice. În momentele de luciditate îşi dau seama de situaţia în care se află şi doresc să renunţe la pariuri sau la jocurile de noroc, dar nu reuşesc. Trec prin stres, vinovăţie, anxietate, nelinişte, iritabilitate şi mulţi au afectată şi sănătatea fizică. În cele din urmă, prejudiciile nu se limitează la jucători, ci sunt resimţite de familie şi de prieteni. Se estimează că un astfel de jucător afectează negativ între 10 şi 17 oameni.

  Sunt unii care practică jocurile de noroc pentru că sunt în nevoie şi le-ar plăcea să aibă suficiente resurse, dar psalmistul ne aduce aminte că, atunci când suntem de partea lui Dumnezeu, nu vom duce lipsă de nimic (Psalmii 23:1). Alţii joacă din lăcomie, lucru condamnat de Biblie în porunca a zecea din Decalog (Exodul 20:17). Alţii joacă să-şi ajute familia şi pe cei dragi, dar realitatea este că majoritatea ajung exact în direcţia opusă, la ruinarea propriei familii.

  Nu şansa sau probabilitatea matematică dă daruri oamenilor, ci Domnul. Parabola talanţilor şi a câştigurilor (Matei 25:14-30) exprimă foarte clar acest lucru. Gândeşte-te astăzi la textul biblic şi meditează de ce bogăţiile adunate repede se pierd, în timp ce banii adunaţi puţin câte puţin rămân.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...