Articolul precedentIubește fără rețineri!
  Articolul următorLecția de la stejar

  Anxietatea

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Anxietatea este o realitate a fiinţei umane. În fond, acesta este răspunsul emoţional la epuizarea şi neliniştea generate de îndoială, teamă şi îngrijorări. Include aspecte afective, cognitive, fiziologice şi comportamentale şi constituie o sursă de suferinţă ce poate declanşa reacţii de inadaptare, anormale şi/sau maladaptative.

  Tulburările de anxietate includ atacurile de panică, tot felul de fobii şi anxietatea generalizată, unele dintre acestea fiind foarte debilitante. Se estimează că 10% din populaţia lumii suferă de aceste tulburări chiar dacă mulţi dintre oameni nu sunt conştienţi de acest fapt. Anxietatea este percepută la nivel somatic prin: tensiune musculară, dureri corporale, stimularea sistemului nervos simpatic, printre altele, iar la nivel psihologic prin: gânduri negative, nelinişte şi îngrijorare, precum şi simptome comportamentale precum reacţia „luptă sau fugi”.

  Dumnezeu nu este indiferent la suferinţa copiilor Săi. Înţelegând cum poate anxietatea să paralizeze fiinţa umană, ne oferă sugestii asupra modului în care poate fi eliminată. Atunci când vorbim despre îndoieli, îngrijorări şi temeri nu vom face altceva decât să le amplificăm. De aceea ar trebui să găsim acele remedii cu adevărat eficiente oferite de Cuvântul lui Dumnezeu acestor suferinţe.

  Toma avea îndoieli în legătură cu învierea lui Isus. „Dacă nu văd urmele cuielor în mâinile Sale, dacă nu-mi pun degetul în aceste cicatrici şi dacă nu pot să-mi pun mâna pe coasta Lui, eu nu pot să cred”, spunea el hotărât.

  Este interesant cum a reacţionat Isus la aceste îndoieli. Nu Ta mustrat şi nici nu a intrat într-o dispută verbală cu el. Isus doar i S-a descoperit ca Mântuitor.

  Ucenicii s-au speriat foarte tare când L-au văzut pe Isus umblând noaptea pe apă. Până acolo încât au crezut că văd o stafie – „au ţipat. Isus le-a zis îndată: «îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi»” (Matei 14:26,27). Îţi poţi imagina? El nu le-a ţinut un curs despre spirite. Doar li S-a descoperit ca unul care are toate lucrurile sub control şi îi poate ajuta. Cu privire la îngrijorări, El le-a spus: „Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei” (Matei 6:34). Astfel, în Predica de pe Munte, învăţătorul din Galileea a prezentat două principii fundamentale pentru eliberarea de griji: dă-I Lui toate
  tulburările tale şi trăieşte fiecare zi aşa cum vine.

  În această lună vom căuta să descoperim şi să aprofundăm fiecare dintre aceste principii. Astăzi te invităm să arunci asupra Lui toată anxietatea pe care o resimţi şi să te încrezi în ajutorul Său. El îţi va purta de grijă.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....