Furtunile

  Fiecare va fi ca un adăpost împotriva vântului şi ca un loc de scăpare împotriva furtunii, ca nişte râuri de apă într-un loc uscat, ca umbra unei stânci mari într-un pământ ars de sete. – Isaia 32:2

  Timothy M. Samaras a fost inginer, cercetător şi producător de documentare pentru Discovery Channel, cunoscut pentru fascinaţia faţă de furtuni şi tornade. Era vânător de tornade. În efortul lui de a înţelege cât mai bine aceste fenomene atmosferice, a construit instrumente inovatoare cu fonduri de la National Geographic, fiind beneficiarul a 18 burse de cercetare în domeniul său de activitate. Printre alte recunoaşteri se numără şi cea de la Cartea Recordurilor Guinness pentru înregistrarea celei mai mari scăderi de presiune măsurată într-o tornadă, în iunie 2003. La aproape 10 ani distanţă, pe 31 mai 2013, Samaras, fiul său şi un prieten meteorolog au înregistrat o tornadă din categoria EF3 lângă El Reno, Oklahoma. Din nefericire, au fost prinşi de tornadă, al cărei vânt a atins 475 km/oră. Şi-au pierdut viaţa cu toţii.

  În efortul de a înţelege mai bine furtunile din viaţa lor, mulţi oameni fac greşeli similare cu cele ale acestor vânători de furtuni. Crezi că este înţelept să măsori viteza vântului pentru că eşti echipat cu instrumente specializate? Crezi că vei scăpa nevătămat dacă te expui la furia naturii, cu toate puterile tale? Crezi că atitudinea ta este destul de puternică pentru a face faţă furtunii?

  Este adevărat că cei mai mulţi oameni nu vânează conflictele şi furtunile. În general, acestea lovesc pe neaşteptate. Totuşi cum le vom face faţă?

  Dacă există un mod rezonabil de a înfrunta furtunile, atunci acesta este căutarea unui loc sigur unde să fim protejaţi. Profetul Isaia îl descrie pe Hristos ca un loc de adăpost din calea vântului şi un refugiu pe timp de vijelie. Indiferent dacă avem de-a face cu furtuni interioare, unde gândurile şi simţămintele suflă cu cea mai mare intensitate, sau cu furtuni exterioare, în faţa cărora ne simţim insignifianţi, putem fi convinşi că avem un Dumnezeu căruia să-I încredinţăm viaţa noastră şi putem aştepta cu răbdare până când trece vremea rea.

  După cum este inutil să ne luptăm cu vânturile care urlă sau e stupid să ţinem piept tornadei de unii singuri, la fel este să ne luptăm singuri cu încercările sau să căutăm să le înţelegem toate detaliile. Mintea ta ar putea fi câteodată înnourată din cauza durerii sau te-ai putea bloca de anxietate. Atunci nu e timpul să încerci să înţelegi, ci doar să rămâi liniştit şi să arăţi că ţi-ai încredinţat sufletul lui Dumnezeu. Este privilegiul nostru să dovedim, în slăbiciunile şi suferinţele noastre, că nu avem nicio îndoială cu privire la iubirea Lui (vezi Minte, caracter, personalitate, vol. 2, p. 514). Meditează astăzi la acest lucru!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....