Tensiunea nervoasă

  De aceea, Domnul Dumnezeu i-a izgonit din grădina Edenului ca să lucreze pământul, din care fusese luat. – Geneza 3:23

  Oricare ar fi cauza anxietăţii, aceasta este trăită întotdeauna ca tensiune nervoasă. Ea se caracterizează prin palpitaţii, respiraţie scurtă, tremur, transpiraţie, disconfort digestiv, greaţă, vomă, rigiditate musculară, oboseală, furnicături, vertij, nelinişte, nervozitate şi iritabilitate şi alte simptome. Din moment ce tensiunea nervoasă se manifestă în principal pe canale somatice, este numai logică recurgerea la alternative fizice mai puţin dăunătoare pentru a se crea un drenaj al acestei tensiuni. Cu alte cuvinte, este posibilă reducerea tensiunii dacă există canale mai sănătoase de refulare.

  Una dintre cele mai eficiente căi de reducere a tensiunii este exerciţiul fizic. Orice sport sau orice activitate care solicită efort fizic se poate dovedi de folos în acest caz. Bineînţeles că anumite activităţi sunt mai benefice decât altele.

  Într-un studiu publicat în Korean Journal of Horticultural Science&Technology, cercetătorii au examinat efectele programului de terapie horticolă a durerii, anxietăţii şi depresiei pe un lot de 67 de pacienţi spitalizaţi. Jumătate dintre pacienţi au fost încadraţi într-un grup care desfăşura activităţi precum plantarea legumelor, cultivarea plantelor medicinale sau a florilor, fie înăuntru, fie în aer liber. Pacienţilor din celălalt grup li s-a asigurat rutina aferentă unui spital. Studiul a arătat că aceia care au participat la „terapia horticolă” aveau un nivel semnificativ mai redus de durere, anxietate şi depresie, în comparaţie cu cel de-al doilea grup. Cercetătorii au recomandat folosirea acestui tip de exerciţii pentru îmbunătăţirea recuperării pacienţilor.

  Exerciţiul în aer liber în grădină are multe beneficii. „Exerciţiul în aer liber ar trebui să fie prescris ca o necesitate dătătoare de viaţă. Şi pentru asemenea exerciţii nu este nimic mai bun decât cultivarea solului. Asiguraţi-le pacienţilor straturi de flori pe care să le aibă în grijă sau de lucru în livadă sau în grădina de zarzavaturi. Fiind încurajaţi să iasă din saloane şi să-şi petreacă timpul în aer liber, cultivând flori sau făcând o altă muncă uşoară şi plăcută, atenţia li se va abate de la ei înşişi şi de la suferinţele lor” (Divina vindecare, p. 265).

  Când sistemul nervos este suprasolicitat, munca în aer liber, în contact direct cu solul, ajută la diminuarea tensiunii nervoase. Această activitate reprezintă o adevărată „împământare”, ca în cazul descărcărilor electrice. Lucratul pământului stabilit de Dumnezeu, departe de a fi o pedeapsă pentru omul căzut şi păcătos, este o adevărată binecuvântare. Încearcă şi tu această metodă!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...