Articolul precedentBiruitor în casa ta
  Articolul următor„Să nu neglijăm…”

  Respiraţia

  Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul! – Psalmii 31:24

  Multe dintre simptomele anxietăţii pot fi rezultatul unui mod defectuos de a respira. Durerile musculare, greaţa, tahicardia, ameţeala şi durerile de cap sunt câteodată efecte ale tulburărilor de respiraţie care afectează nivelul bioxidului de carbon din artere şi produc schimbări semnificative în circulaţia sângelui din creier. Cercetătorii de la Universitatea din Washington, în articolul intitulat „Anxietatea, respiraţia şi fluxul sangvin cerebral: Implicaţii pentru imaginea funcţională a creierului”, arată că fluxul sangvin cerebral, stările de anxietate şi perturbările respiratorii se influenţează reciproc.

  Astfel, pentru reducerea simptomelor de anxietate, sunt importante tehnicile de respiraţie corectă. Respiraţia diafragmatică este una dintre cele mai frecvente tehnici recomandate în controlul stresului şi anxietăţii. Constă în principal din înlocuirea respiraţiei toracice cu o respiraţie mai profundă, abdominală. Aceasta apare de obicei în momentele de relaxare. Imaginează-ţi o plajă liniştită, unde te bucuri de o zi fără stres. Dacă îţi aşezi mâinile pe abdomen, vei simţi cu siguranţă mişcările lente ale respiraţiei. Aşadar, respiraţia abdominală apare spontan în momentele de relaxare.

  Dimpotrivă, dacă te gândeşti la ceva care te îngrijorează, mai mult ca sigur că respiraţia ta va deveni neregulată, scurtă şi superficială. Cel mai probabil, tensiunea te face să ridici umerii, comprimând plămânii şi obstrucţionând ventilaţia şi mai mult. Iată de ce este necesară aplicarea tehnicii respiraţiei diafragmatice sau abdominale, pentru a putea relaxa mintea şi a da putere inimii.

  În faţa dificultăţilor vieţii, adoptarea unei respiraţii adecvate este un lucru esenţial. În acest scop e necesară menţinerea unei posturi care să asigure extensia şi mişcarea liberă a plămânilor. Este recomandată inclusiv formarea unui obicei din acest tip de respiraţie, care, în momentele de dificultate, generează senzaţia de control. Practica zilnică a respiraţiei diafragmatice reduce anxietatea şi stimulează relaxarea. „Inspirarea deplină şi profundă a aerului proaspăt, care umple plămânii cu oxigen, purifică sângele. Aceasta îi conferă sângelui o culoare vie şi trimite un curent dătător de viaţă fiecărei părţi a corpului. O bună respiraţie linişteşte nervii, stimulează pofta de mâncare şi asigură o digestie mai bună; induce un somn sănătos şi revigorant” (Divina vindecare, p. 272).

  Ai vrea să încerci? Ia o pauză şi respiră. Fă un efort şi inhalează cel mai bun aer pentru plămânii tăi. În acelaşi timp, caută atmosfera cerului, care te ridică deasupra oricărei îngrijorări.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...