Articolul precedentFiecare moment contează
  Articolul următorFrunze de toamnă

  Odihna

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. – Psalmii 62:1

  Odihna adecvată joacă un rol-cheie în controlul stresului şi anxietăţii. De asemenea, reduce efectele negative ale stresului şi anxietăţii asupra sănătăţii fizice a omului.

  Odihna săptămânală a făcut obiectul literaturii academice. Potrivit cercetătorilor Margaret Diddams, Lisa Klein Surdyk şi Denise Daniels, de la Universitatea Pacific Seatle (SUA), este în creştere interesul pentru existenţa unei zile de odihnă săptămânale, în vederea contracarării culturii noastre consumeriste, a epuizării şi a dispariţiei delimitării dintre muncă şi celelalte domenii ale vieţii. În articolul „Redescoperirea modelelor de păzire a Sabatului: Implicaţii pentru bunăstarea psihologică”, aceştia au identificat trei modele de respectare a odihnei săptămânale cu implicaţii asupra stării de bine. Modelele sunt: a) Segmentarea vieţii – împărţirea primară a timpului pentru crearea unei pauze (ex., şase zile de muncă şi una de odihnă); b) Semnificaţia – implică găsirea unei semnificaţii pozitive şi religioase în segmentarea vieţii şi c) Sabatul integrat – Sabatul este celebrat ca un sistem integrat de convingeri, compus din odihnă, meditaţie şi dezvoltarea relaţiilor.

  Dintr-un alt punct de vedere, proeminentul doctor Osamu Itani, de la Şcoala de Medicină a Universităţii Nihon, din Japonia, a investigat conexiunea dintre odihna săptămânală şi un număr de boli determinate de stilul de viaţă. După analizarea fişelor medicale a peste 30 000 de bărbaţi, pe o perioadă de şapte ani, el a descoperit că munca doar la ore regulate şi odihna săptămânală pot contribui la prevenirea acestor boli.

  Dincolo de beneficiile fizice şi sufleteşti ale odihnei din Sabat, să ne bazăm pe Dumnezeu, să avem zilnic credinţă în El şi să credem în Cuvântul Său sunt necesităţi pe care prea puţini le iau în considerare. Punându-ne încrederea în El, putem avea pace şi speranţă în mijlocul adversităţilor şi suferinţei. De aceea, Biblia ne spune: „Să lucrezi şase zile, să-ţi faci tot lucrul tău, dar ziua a şaptea este ziua de odihnă” (Exodul 34:21). Ziua a şaptea identificată ca Sabat a fost binecuvântată şi sfinţită (pusă deoparte) de Dumnezeu încă de la creaţie (Geneza 2:3).

  Te invităm astăzi să găseşti odihna absolută în repausul pe care ţi-l oferă Dumnezeu, în mijlocul agitaţiei şi neliniştii vieţii. De asemenea, te încurajăm să-ţi faci un plan de odihnă săptămânală de Sabat. Vei vedea că şi cea mai mare tulburare poate fi domolită când te bazezi cu încredere pe Dumnezeu. Apoi poţi să spui: „Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...