Articolul precedentFiecare moment contează
  Articolul următorFrunze de toamnă

  Odihna

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. – Psalmii 62:1

  Odihna adecvată joacă un rol-cheie în controlul stresului şi anxietăţii. De asemenea, reduce efectele negative ale stresului şi anxietăţii asupra sănătăţii fizice a omului.

  Odihna săptămânală a făcut obiectul literaturii academice. Potrivit cercetătorilor Margaret Diddams, Lisa Klein Surdyk şi Denise Daniels, de la Universitatea Pacific Seatle (SUA), este în creştere interesul pentru existenţa unei zile de odihnă săptămânale, în vederea contracarării culturii noastre consumeriste, a epuizării şi a dispariţiei delimitării dintre muncă şi celelalte domenii ale vieţii. În articolul „Redescoperirea modelelor de păzire a Sabatului: Implicaţii pentru bunăstarea psihologică”, aceştia au identificat trei modele de respectare a odihnei săptămânale cu implicaţii asupra stării de bine. Modelele sunt: a) Segmentarea vieţii – împărţirea primară a timpului pentru crearea unei pauze (ex., şase zile de muncă şi una de odihnă); b) Semnificaţia – implică găsirea unei semnificaţii pozitive şi religioase în segmentarea vieţii şi c) Sabatul integrat – Sabatul este celebrat ca un sistem integrat de convingeri, compus din odihnă, meditaţie şi dezvoltarea relaţiilor.

  Dintr-un alt punct de vedere, proeminentul doctor Osamu Itani, de la Şcoala de Medicină a Universităţii Nihon, din Japonia, a investigat conexiunea dintre odihna săptămânală şi un număr de boli determinate de stilul de viaţă. După analizarea fişelor medicale a peste 30 000 de bărbaţi, pe o perioadă de şapte ani, el a descoperit că munca doar la ore regulate şi odihna săptămânală pot contribui la prevenirea acestor boli.

  Dincolo de beneficiile fizice şi sufleteşti ale odihnei din Sabat, să ne bazăm pe Dumnezeu, să avem zilnic credinţă în El şi să credem în Cuvântul Său sunt necesităţi pe care prea puţini le iau în considerare. Punându-ne încrederea în El, putem avea pace şi speranţă în mijlocul adversităţilor şi suferinţei. De aceea, Biblia ne spune: „Să lucrezi şase zile, să-ţi faci tot lucrul tău, dar ziua a şaptea este ziua de odihnă” (Exodul 34:21). Ziua a şaptea identificată ca Sabat a fost binecuvântată şi sfinţită (pusă deoparte) de Dumnezeu încă de la creaţie (Geneza 2:3).

  Te invităm astăzi să găseşti odihna absolută în repausul pe care ţi-l oferă Dumnezeu, în mijlocul agitaţiei şi neliniştii vieţii. De asemenea, te încurajăm să-ţi faci un plan de odihnă săptămânală de Sabat. Vei vedea că şi cea mai mare tulburare poate fi domolită când te bazezi cu încredere pe Dumnezeu. Apoi poţi să spui: „Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...