Articolul precedentMai înțelept
  Articolul următorCuvinte spuse la momentul potrivit

  Rugăciunea

  Să ajungă strigătul meu până la Tine, Doamne! Dă-mi pricepere, după făgăduinţa Ta. Să ajungă cererea mea până la Tine! Izbăveşte-mă, după făgăduinţa Ta! Buzele mele să vestească lauda Ta, căci Tu mă înveţi orânduirile Tale! – Psalmii 119:169-171

  În ultimele decade au apărut tot mai multe cercetări legate de factorii spirituali şi religioşi ai sănătăţii mintale. Unul dintre aceşti factori este practica individuală, privată a rugăciunii. Ce fel de avantaje le aduce oamenilor acest tip de rugăciune? Ce beneficii are pentru cei care suferă de anxietate sau depresie?

  Cercetătorii Claire Hollywell şi Jan Walker, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Southampton (Regatul Unit), au pus la punct un sistem de recenzie critică şi sistematică a literaturii ştiinţifice pe subiectul legăturii dintre rugăciunea privată şi bunăstarea pacienţilor spitalizaţi. După ce au trecut în revistă 26 de studii publicate în doar 10 ani, au descoperit suficiente dovezi să declare că rugăciunea privată este asociată în general cu niveluri scăzute de anxietate şi depresie. Frecvenţa rugăciunilor care implică o conversaţie apropiată cu un Dumnezeu grijuliu este corelată cu optimismul şi starea de bine – fapt exprimat în articolul lor intitulat „Rugăciunea privată, ca intervenţie adecvată la pacienţii spitalizaţi: O recenzie critică a literaturii de specialitate”, publicat în Journal of Clinical Nursing.

  Practica rugăciunii regulate are multe beneficii, în special pentru cei care suferă de anxietate. În măsura în care inima se deschide către Dumnezeu, cu modestie şi sinceritate, sunt posibile, de exemplu, canalizarea tensiunii nervoase, exprimarea emoţiilor, găsirea puterii şi speranţei de a face faţă cu optimism vicisitudinilor vieţii.

  Însă rugăciunea eficientă şi înviorătoare conţine un element indispensabil, şi acesta este credinţa. „Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6). Dacă vrem să avem parte de cele mai mari beneficii ale rugăciunii personale, este nevoie să credem în Dumnezeu şi să avem credinţă în Cuvântul Său. „Când rugăciunile noastre par să nu fie ascultate, noi trebuie să ne agăţăm de promisiunea divină, deoarece cu siguranţă va veni şi vremea răspunsului şi vom primi binecuvântarea de care avem cea mai mare nevoie” (Calea către Hristos, p. 96).

  Dacă vrei să te bucuri de fiecare beneficiu al rugăciunii, poţi să exclami ca psalmistul: „Să ajungă strigătul meu până la Tine, Doamne! Dă-mi pricepere, după făgăduinţa Ta! Să ajungă cererea mea până la Tine! Izbăveşte-mă, după făgăduinţa Ta! Buzele mele să vestească lauda Ta, căci Tu mă înveţi orânduirile Tale!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...