Articolul precedentMai înțelept
  Articolul următorCuvinte spuse la momentul potrivit

  Rugăciunea

  Să ajungă strigătul meu până la Tine, Doamne! Dă-mi pricepere, după făgăduinţa Ta. Să ajungă cererea mea până la Tine! Izbăveşte-mă, după făgăduinţa Ta! Buzele mele să vestească lauda Ta, căci Tu mă înveţi orânduirile Tale! – Psalmii 119:169-171

  În ultimele decade au apărut tot mai multe cercetări legate de factorii spirituali şi religioşi ai sănătăţii mintale. Unul dintre aceşti factori este practica individuală, privată a rugăciunii. Ce fel de avantaje le aduce oamenilor acest tip de rugăciune? Ce beneficii are pentru cei care suferă de anxietate sau depresie?

  Cercetătorii Claire Hollywell şi Jan Walker, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Southampton (Regatul Unit), au pus la punct un sistem de recenzie critică şi sistematică a literaturii ştiinţifice pe subiectul legăturii dintre rugăciunea privată şi bunăstarea pacienţilor spitalizaţi. După ce au trecut în revistă 26 de studii publicate în doar 10 ani, au descoperit suficiente dovezi să declare că rugăciunea privată este asociată în general cu niveluri scăzute de anxietate şi depresie. Frecvenţa rugăciunilor care implică o conversaţie apropiată cu un Dumnezeu grijuliu este corelată cu optimismul şi starea de bine – fapt exprimat în articolul lor intitulat „Rugăciunea privată, ca intervenţie adecvată la pacienţii spitalizaţi: O recenzie critică a literaturii de specialitate”, publicat în Journal of Clinical Nursing.

  Practica rugăciunii regulate are multe beneficii, în special pentru cei care suferă de anxietate. În măsura în care inima se deschide către Dumnezeu, cu modestie şi sinceritate, sunt posibile, de exemplu, canalizarea tensiunii nervoase, exprimarea emoţiilor, găsirea puterii şi speranţei de a face faţă cu optimism vicisitudinilor vieţii.

  Însă rugăciunea eficientă şi înviorătoare conţine un element indispensabil, şi acesta este credinţa. „Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6). Dacă vrem să avem parte de cele mai mari beneficii ale rugăciunii personale, este nevoie să credem în Dumnezeu şi să avem credinţă în Cuvântul Său. „Când rugăciunile noastre par să nu fie ascultate, noi trebuie să ne agăţăm de promisiunea divină, deoarece cu siguranţă va veni şi vremea răspunsului şi vom primi binecuvântarea de care avem cea mai mare nevoie” (Calea către Hristos, p. 96).

  Dacă vrei să te bucuri de fiecare beneficiu al rugăciunii, poţi să exclami ca psalmistul: „Să ajungă strigătul meu până la Tine, Doamne! Dă-mi pricepere, după făgăduinţa Ta! Să ajungă cererea mea până la Tine! Izbăveşte-mă, după făgăduinţa Ta! Buzele mele să vestească lauda Ta, căci Tu mă înveţi orânduirile Tale!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...