Articolul precedentSuflete câștigate
  Articolul următorCând timpul se scurge

  Anxietatea anticipativă

  Şi acum, iată că împins de duhul mă duc la Ierusalim, fără să ştiu ce mi se va întâmpla acolo. Numai Duhul Sfânt mâ înştiinţează din cetate în cetate că mă aşteaptă lanţuri şi necazuri. – Faptele 20:22,23

  În lumina evenimentelor viitoare, unii oameni tind să manifeste o anxietate apriorică. În multe cazuri, anxietatea este asociată cu gânduri şi evenimente catastrofice care se întâmplă numai în imaginaţie. Pe alţii pare să îi paralizeze teama de situaţii reale care nu s-au întâmplat.

  Apostolul Pavel, la rândul lui, era sigur că oriunde ar fi mers s-ar fi confruntat cu situaţii tragice reale. În drumul său spre Ierusalim, el s-a întâlnit cu câţiva fraţi din cetatea Milet. Când să le spună la revedere, a început să li se destăinuie: „împins de duhul mă duc la Ierusalim, fără să ştiu ce mi se va întâmpla acolo. Numai Duhul Sfânt mă înştiinţează din cetate în cetate că mă aşteaptă lanţuri şi necazuri.” Cum să nu fie el neliniştit şi anxios în faţa suferinţei şi a abuzului de care urma să aibă parte? Cum să întâmpine el o asemenea situaţie în mod curajos şi optimist?

  Scriptura spune că Pavel avea un singur lucru în minte: să-şi încheie cu bucurie sarcina pe care i-o trasase Dumnezeu. „Dar eu nu ţin numaidecât la viaţa mea, ca şi cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu” (v. 24).

  Pavel avea un scop clar în viaţă. Întreaga lui atenţie, efortul şi consacrarea lui aveau ca obiect nu controlul şi reducerea anxietăţii, nu lupta cu nedreptăţile vieţii şi condamnarea răului la persecutorii săi, ci atingerea ţintei de a răspândi vestea bună a iubirii lui Dumnezeu.

  De multe ori, pentru a evita durerea, anxietatea şi suferinţa, sunt evidenţiate doar adevărurile plăcute ale Evangheliei. Prin urmare, atunci când apar, dificultăţile sunt percepute ca neobişnuite, ca şi când nu ar fi în conformitate cu voia lui Dumnezeu. Dar, dimpotrivă, este scris că „în împărăţia lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri” (Faptele 14:22). Însă, chiar şi în aceste condiţii, noi putem fi neafectaţi de anxietate, dacă ne împlinim conştiincioşi lucrarea care ne-a fost dată şi ne îndreptăm ochii către Cel care, pentru orice problemă, are pregătită deja o soluţie.

  Ştii în mod clar care este scopul vieţii tale? îţi conştientizezi responsabilitatea încredinţată de Dumnezeu? Adu-ţi aminte că „Isus vede sfârşitul de la început şi, în fiecare dificultate, El are pregătită o soluţie să aducă uşurare. Rămânând în Hristos, noi putem îndeplini toate lucrurile prin El, care ne întăreşte” (Mărturii, vol. 7, p. 98).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...