Tsunamiul

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. – Ioan 14:27

  La ora 3:34 dimineaţa, în 27 februarie 2010, un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade pe scara Richter a lovit statul Chile pentru mai bine de trei minute. Epicentrul a fost în largul coastelor chiliene, la 150 de kilometri nord de oraşul Concepcion, la adâncimea de 30 de kilometri sub scoarţa terestră. În ciuda violenţei cutremurului, a pregătirii profesioniştilor, a experienţei oribile şi a şocului general, trei ore mai târziu a fost emisă o declaraţie oficială în toată ţara, asigurându-i în mod deosebit pe rezidenţii de pe coastă prin următoarele cuvinte: „Nu există risc de tsunami.” Totuşi, cu valuri înalte de opt metri, un tsunami inevitabil a îngropat 136 de victime şi a dus la dispariţia a 25 de persoane. Cum a fost posibil ca autorităţile să emită un asemenea mesaj greşit, în ciuda convingerii şi certitudinii?

  Nu se cunoaşte exact motivul autorităţilor de a da publicităţii un asemenea mesaj. Putem presupune că anumite dificultăţi de comunicare între diferitele agenţii guvernamentale, împreună cu dorinţa de a calma populaţia şi a nu crea panică printre oameni sau nevoia de a induce sentimentul că lucrurile sunt sub control în mijlocul haosului care domnea, ar putea fi unele dintre motivele emiterii unui asemenea comunicat. Cu toate acestea, un mare număr de oameni s-au refugiat în locuri înalte şi, în miez de noapte, au lăsat totul ca să-şi scape viaţa lor şi pe a celor dragi.

  La fel, câteodată viaţa noastră este cutremurată în diverse moduri: prăbuşire maritală, pierderea serviciului, boli grave sau trecerea la odihnă a cuiva drag. În asemenea situaţii inevitabile vor fi oameni care, deşi de bună-credinţă, nu vor reuşi să ne calmeze anxietăţile, oricât ar încerca. Totuşi e posibil de găsit „un loc înalt”, un adăpost sigur unde se poate găsi pacea şi mângâierea. Cuvântul lui Dumnezeu ne asigură că, în mijlocul durerii şi al încercărilor, vom găsi apărare şi odihnă în Isus Hristos.

  Astăzi te încurajăm să-L cauţi pe Dumnezeu în orice vreme, dar mai ales în dificultăţi. „Însuşi Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel” (2 Tesaloniceni 3:16). Adu-ţi aminte că „Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima” (Psalmii 145:18).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...