Tsunamiul

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. – Ioan 14:27

  La ora 3:34 dimineaţa, în 27 februarie 2010, un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade pe scara Richter a lovit statul Chile pentru mai bine de trei minute. Epicentrul a fost în largul coastelor chiliene, la 150 de kilometri nord de oraşul Concepcion, la adâncimea de 30 de kilometri sub scoarţa terestră. În ciuda violenţei cutremurului, a pregătirii profesioniştilor, a experienţei oribile şi a şocului general, trei ore mai târziu a fost emisă o declaraţie oficială în toată ţara, asigurându-i în mod deosebit pe rezidenţii de pe coastă prin următoarele cuvinte: „Nu există risc de tsunami.” Totuşi, cu valuri înalte de opt metri, un tsunami inevitabil a îngropat 136 de victime şi a dus la dispariţia a 25 de persoane. Cum a fost posibil ca autorităţile să emită un asemenea mesaj greşit, în ciuda convingerii şi certitudinii?

  Nu se cunoaşte exact motivul autorităţilor de a da publicităţii un asemenea mesaj. Putem presupune că anumite dificultăţi de comunicare între diferitele agenţii guvernamentale, împreună cu dorinţa de a calma populaţia şi a nu crea panică printre oameni sau nevoia de a induce sentimentul că lucrurile sunt sub control în mijlocul haosului care domnea, ar putea fi unele dintre motivele emiterii unui asemenea comunicat. Cu toate acestea, un mare număr de oameni s-au refugiat în locuri înalte şi, în miez de noapte, au lăsat totul ca să-şi scape viaţa lor şi pe a celor dragi.

  La fel, câteodată viaţa noastră este cutremurată în diverse moduri: prăbuşire maritală, pierderea serviciului, boli grave sau trecerea la odihnă a cuiva drag. În asemenea situaţii inevitabile vor fi oameni care, deşi de bună-credinţă, nu vor reuşi să ne calmeze anxietăţile, oricât ar încerca. Totuşi e posibil de găsit „un loc înalt”, un adăpost sigur unde se poate găsi pacea şi mângâierea. Cuvântul lui Dumnezeu ne asigură că, în mijlocul durerii şi al încercărilor, vom găsi apărare şi odihnă în Isus Hristos.

  Astăzi te încurajăm să-L cauţi pe Dumnezeu în orice vreme, dar mai ales în dificultăţi. „Însuşi Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel” (2 Tesaloniceni 3:16). Adu-ţi aminte că „Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima” (Psalmii 145:18).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...