Articolul precedentDinamica acceptării anticipate
  Articolul următorGlorie! Glorie! Aleluia!

  Alături de Tatăl meu

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. – Psalmii 23:4

  Ploua de câteva zile şi multe drumuri de ţară erau pline de noroi. Era aproape de miezul nopţii când tatăl meu (L) a primit un telefon şi rugămintea de ajutor, pentru că maşina Ford 350, verde-kaki din anii ’60, încărcată cu stupi, rămăsese blocată în noroi. Era puţin cam rece afară, mama şi fraţii dormeau deja, aşa că era privilegiul meu să merg cu tata în această intervenţie de salvare. Mi-am pus cizmele şi o haină şi, fără nicio frică de noapte sau de drumul pustiu, ne-am îndreptat spre câmpul îndepărtat.

  O lună incredibilă lumina drumul ca şi când ar fi fost ziuă, dar, înainte să ajungem la destinaţie, am avut o nouă surpriză. De data aceasta, un cauciuc de la camionul nostru, micul „invincibil” Unimog, a explodat. Aşa că, în timp ce tata schimba cauciucul, eu îi ţineam lanterna. Nu îmi amintesc alte detalii decât că am reuşit să scoatem Fordul 350 din noroi cu toată încărcătura. Este foarte posibil ca eu să fi adormit în cabină înainte de operaţiunea de salvare. Nu am uitat însă că am fost împreună cu tata în timpul acestor momente grele.

  Viaţa este plină de momente dificile. Am putea spune că dificultăţile sunt o parte normală a vieţii. Dar, ştiind acest lucru, putem conta pe Tatăl nostru ceresc, ceea ce contează foarte mult în modul de a le percepe şi a le face faţă.

  Apostolul Pavel s-a confruntat cu dificultăţi semnificative în timpul lucrării sale. Din propriile lui cuvinte ştim că a suferit „în osteneli, şi mai mult; în temniţe, şi mai mult; în lovituri, fără număr; de multe ori în primejdii de moarte” (2 Corinteni 11:23). De trei ori a fost bătut cu nuiele, o dată a fost lovit cu pietre, de trei ori a naufragiat, a petrecut o noapte şi o zi plutind pe apă, s-a aflat adesea în călătorii; a înfruntat pericole pe apă, între tâlhari, printre propriii concetăţeni, printre neamuri, în cetăţi, în pustie, pe mare, printre fraţii mincinoşi; s-a confruntat cu oboseala şi truda, uneori cu nesomnul, cu foamea şi setea, uneori postind, dezbrăcat şi în frig (v. 25-27). Totuşi a putut spune cu bucurie: „însă Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine” (2 Timotei 4:17).

  Astăzi nu te teme să treci prin dificultăţi mici sau mari! Doar asigură-te că eşti alături de Tatăl tău ceresc, în aventura de a salva omenirea.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...