Articolul precedentDinamica acceptării anticipate
  Articolul următorGlorie! Glorie! Aleluia!

  Alături de Tatăl meu

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. – Psalmii 23:4

  Ploua de câteva zile şi multe drumuri de ţară erau pline de noroi. Era aproape de miezul nopţii când tatăl meu (L) a primit un telefon şi rugămintea de ajutor, pentru că maşina Ford 350, verde-kaki din anii ’60, încărcată cu stupi, rămăsese blocată în noroi. Era puţin cam rece afară, mama şi fraţii dormeau deja, aşa că era privilegiul meu să merg cu tata în această intervenţie de salvare. Mi-am pus cizmele şi o haină şi, fără nicio frică de noapte sau de drumul pustiu, ne-am îndreptat spre câmpul îndepărtat.

  O lună incredibilă lumina drumul ca şi când ar fi fost ziuă, dar, înainte să ajungem la destinaţie, am avut o nouă surpriză. De data aceasta, un cauciuc de la camionul nostru, micul „invincibil” Unimog, a explodat. Aşa că, în timp ce tata schimba cauciucul, eu îi ţineam lanterna. Nu îmi amintesc alte detalii decât că am reuşit să scoatem Fordul 350 din noroi cu toată încărcătura. Este foarte posibil ca eu să fi adormit în cabină înainte de operaţiunea de salvare. Nu am uitat însă că am fost împreună cu tata în timpul acestor momente grele.

  Viaţa este plină de momente dificile. Am putea spune că dificultăţile sunt o parte normală a vieţii. Dar, ştiind acest lucru, putem conta pe Tatăl nostru ceresc, ceea ce contează foarte mult în modul de a le percepe şi a le face faţă.

  Apostolul Pavel s-a confruntat cu dificultăţi semnificative în timpul lucrării sale. Din propriile lui cuvinte ştim că a suferit „în osteneli, şi mai mult; în temniţe, şi mai mult; în lovituri, fără număr; de multe ori în primejdii de moarte” (2 Corinteni 11:23). De trei ori a fost bătut cu nuiele, o dată a fost lovit cu pietre, de trei ori a naufragiat, a petrecut o noapte şi o zi plutind pe apă, s-a aflat adesea în călătorii; a înfruntat pericole pe apă, între tâlhari, printre propriii concetăţeni, printre neamuri, în cetăţi, în pustie, pe mare, printre fraţii mincinoşi; s-a confruntat cu oboseala şi truda, uneori cu nesomnul, cu foamea şi setea, uneori postind, dezbrăcat şi în frig (v. 25-27). Totuşi a putut spune cu bucurie: „însă Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine” (2 Timotei 4:17).

  Astăzi nu te teme să treci prin dificultăţi mici sau mari! Doar asigură-te că eşti alături de Tatăl tău ceresc, în aventura de a salva omenirea.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Crizele din familie

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...