Articolul precedentMânia – dușmanul acceptării
  Articolul următorDragoste și dăruire

  Crizele din familie

  Dar tu, Doamne, nu Te depărta! Tu, tăria mea, vino degrabă în ajutorul meu. – Psalmii 22:19

  Familiile, ca şi indivizii, trec prin momente de tensiune care se pot transforma în criză. Schimbările legate de progresul vieţii, cum ar fi naşterea unui copil, sindromul cuibului gol, pensionarea şi altele constituie momente previzibile de tensiune. Un accident de maşină, pierderea serviciului, dezastrele naturale sau despărţirea soţilor sunt schimbări impredictibile şi au un impact puternic asupra membrilor familiei.

  Una dintre cele mai dramatice schimbări pe care le-am trăit în familia mea (L) a fost mutarea în Italia. Scopul nostru era să ne facem studiile postuniversitare acolo, dar, după şase luni în această ţară, situaţia noastră a devenit foarte complicată. Ca străini, îngrijeam bătrâni, ajutam copii de imigranţi să-şi facă temele sau făceam curăţenie în birouri şi pe la case particulare. Într-o zi, în timp ce mergeam la lucru, m-am rugat lui Dumnezeu: „O, Doamne, nu mai pot! Mă trezesc dimineaţa la 4 ca să merg la muncă, dar când sunt acolo mă gândesc la copii; când sunt cu ei, simt nevoia să învăţ sau să mă duc la lucru. Simt că nu e bine aşa. Nici nu învăţ, nici nu muncesc, nici nu am grijă de copiii mei aşa cum trebuie. Te rog, Doamne, ajută-ne!” în aceeaşi săptămână, un prieten ne-a încurajat să participăm la un concurs şi să ne depunem actele pentru o bursă de doctorat sponsorizată de statul italian. După câteva luni, deşi practic era imposibil, din 4 000 de cereri, atât eu, cât şi soţul meu am primit bursele; astfel că, în următorii ani, ne-am putut dedica activităţilor academice fără să mai fie nevoie să muncim.

  Îmi aduc aminte foarte clar nevoile şi descurajările din acele zile, dar şi faptul că am primit putere şi încurajare din următoarele gânduri: „Momentul celei mai mari descurajări este momentul când ajutorul divin este cel mai aproape” (Viaţa lui Iisus, p. 528). Cu alte cuvinte, cu cât mai complicată pare situaţia, cu atât putem spera mai mult în ajutorul lui Dumnezeu. Au trecut mulţi ani de atunci şi experienţele în care Dumnezeu ne-a purtat de grijă vor fi pentru totdeauna întipărite în minţile noastre, atunci când am strigat: „Dar tu, Doamne, nu Te depărta!Tu, tăria mea, vino degrabă în ajutorul meu.”

  La fel cum se întâmplă în crizele personale, rezolvarea crizelor familiale poate însemna un pas înainte. Cu timpul, am putut privi în urmă „cu mulţumirea că, din partea întunecoasă a drumului”, am reuşit să ieşim la lumină, „din orice ispită şi din orice încercare (…), cu o credinţă mai puternică şi cu o experienţă mai bogată” (Ibid.).

  În mijlocul unei crize, şi tu poţi striga la Dumnezeu. Poţi crede cu toată convingerea că ajutorul este deja pe drum!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Lângă izvorul de apă

  Toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut.”

  Îngrijorările

  Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona. Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Alături de Tatăl meu

  Astăzi nu te teme să treci prin dificultăţi mici sau mari! Doar asigură-te că eşti alături de Tatăl tău ceresc, în aventura de a salva omenirea.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...