Îngrijorările

Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” – Matei 6:31

În multe ocazii, nevoile zilnice sunt o sursă de preocupare şi îngrijorare. Putem fi calmi şi relaxaţi când frigiderul este plin şi dulapurile sunt doldora de haine. Nu este greu atunci când vechimea merge pe cartea de muncă şi salariile vin regulat în fiecare lună. Dar, când aceste elemente devin insuficiente sau când locul de muncă este instabil şi trebuie să trăieşti de pe o zi pe alta, lucrurile se schimbă considerabil. Mai ales când trebuie să te achiţi de anumite responsabilităţi şi membrii familiei depind de tine.

Există însă numeroase şi autentice mărturii ale celor care au avut parte de grija părintească a lui Dumnezeu în timpuri de lipsuri:

• O umilă sclavă, împreună cu fiul ei, în mijlocul deşertului Beer-Şeba, în sudul Israelului, a strigat către Dumnezeu cerând apă, când credea că o să moară. „Şi Dumnezeu i-a deschis ochii şi ea a văzut un izvor de apă; s-a dus de a umplut burduful cu apă şi a dat copilului să bea” (Geneza 21:19).

• O imigrantă care căutase adăpost la Dumnezeu (Rut 2:12) a ieşit să strângă spicele de orz pe care secerătorii „le uitaseră” în urmă. Seara s-a întors acasă cu aproximativ 40 de kilograme de orz, pe care l-a împărţit cu soacra ei (v. 17, 18).

• O văduvă a avut făină şi ulei ca să coacă pâine pentru luni de zile, în vreme de foamete disperată şi secetă extremă. Pentru că s-a încrezut în Domnul, „făina din oală n-a scăzut şi untdelemnul din urcior nu s-a împuţinat, după cuvântul pe care îl rostise Domnul prin Ilie” (1 împăraţi 17:16).

• Jim şi Shelley, un cuplu octogenar, aveau nevoie de apă pentru a supravieţui, după ce au rămas izolaţi şi fără mijloace de comunicare la peste 40 de grade Celsius, în urma uraganului Katrina, care a măturat Statele Unite în 2005. După ce au strigat la Dumnezeu după ajutor, au fost salvaţi de doi tineri voluntari de la ACTS World Relief, o organizaţie umanitară pentru ajutor
de urgenţă.

La tine cum se prezintă situaţia? Te afli într-o criză extremă şi ai nevoie de ceva în mod disperat? Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona (Sfaturi pentru biserică, p. 336). Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor