Articolul precedentCineva știa
  Articolul următorStăruie întotdeauna în rugăciune

  Îngrijorările

  Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” – Matei 6:31

  În multe ocazii, nevoile zilnice sunt o sursă de preocupare şi îngrijorare. Putem fi calmi şi relaxaţi când frigiderul este plin şi dulapurile sunt doldora de haine. Nu este greu atunci când vechimea merge pe cartea de muncă şi salariile vin regulat în fiecare lună. Dar, când aceste elemente devin insuficiente sau când locul de muncă este instabil şi trebuie să trăieşti de pe o zi pe alta, lucrurile se schimbă considerabil. Mai ales când trebuie să te achiţi de anumite responsabilităţi şi membrii familiei depind de tine.

  Există însă numeroase şi autentice mărturii ale celor care au avut parte de grija părintească a lui Dumnezeu în timpuri de lipsuri:

  • O umilă sclavă, împreună cu fiul ei, în mijlocul deşertului Beer-Şeba, în sudul Israelului, a strigat către Dumnezeu cerând apă, când credea că o să moară. „Şi Dumnezeu i-a deschis ochii şi ea a văzut un izvor de apă; s-a dus de a umplut burduful cu apă şi a dat copilului să bea” (Geneza 21:19).

  • O imigrantă care căutase adăpost la Dumnezeu (Rut 2:12) a ieşit să strângă spicele de orz pe care secerătorii „le uitaseră” în urmă. Seara s-a întors acasă cu aproximativ 40 de kilograme de orz, pe care l-a împărţit cu soacra ei (v. 17, 18).

  • O văduvă a avut făină şi ulei ca să coacă pâine pentru luni de zile, în vreme de foamete disperată şi secetă extremă. Pentru că s-a încrezut în Domnul, „făina din oală n-a scăzut şi untdelemnul din urcior nu s-a împuţinat, după cuvântul pe care îl rostise Domnul prin Ilie” (1 împăraţi 17:16).

  • Jim şi Shelley, un cuplu octogenar, aveau nevoie de apă pentru a supravieţui, după ce au rămas izolaţi şi fără mijloace de comunicare la peste 40 de grade Celsius, în urma uraganului Katrina, care a măturat Statele Unite în 2005. După ce au strigat la Dumnezeu după ajutor, au fost salvaţi de doi tineri voluntari de la ACTS World Relief, o organizaţie umanitară pentru ajutor
  de urgenţă.

  La tine cum se prezintă situaţia? Te afli într-o criză extremă şi ai nevoie de ceva în mod disperat? Dumnezeu a ales şi alege încă să-Şi manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acţiona (Sfaturi pentru biserică, p. 336). Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te temei Te poţi afla în cel mai bun moment.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...