Articolul precedentNepolitețea binecuvântată
  Articolul următorAcele lecții importante

  Lângă izvorul de apă

  Iată, stau lângă izvorul acesta de apă… – Geneza 24:13

  Era o zi toridă de vară când am (L) plecat să găsesc o altă locuinţă pentru familia noastră. Unde locuiam în Roma era prea scump şi aveam nevoie de ceva mai convenabil. Aşa că m-am îndreptat către vechiul sat Poli, unde locuiau nişte prieteni pe care îi întâlnisem din întâmplare în autobuz. Preocupaţi, aceştia mi-au spus că duminica e imposibil de găsit ceva de închiriat, aşa că s-au oferit să mă ajute să găsesc un apartament în celelalte zile ale săptămânii şi m-au invitat foarte amabili la masa de prânz. M-am dus la ei cu speranţa că vecinii ar putea să-mi dea vreo informaţie. Dar vecinii dormeau, aşa că, în loc să iau prânzul cu ei, am plecat şi mi-am zis în gând: „N-am de gând să mănânc până când nu rezolv problema pentru care am venit.”

  Într-adevăr, localitatea era pustie. Am căutat cu disperare. Epuizată de căldură, m-am oprit la o fântână. Acolo mi-am adus aminte de Eliezer, slujitorul lui Avraam, şi m-am hotărât să strig la Dumnezeu în acelaşi fel. Am spus: „Doamne, am obosit căutând. Este foarte cald şi nu ştiu unde să mă duc. Şi, chiar dacă aş face tot ce pot, tot nu ar fi de folos. Doamne, nici italiana nu o vorbesc prea bine. Te rog, dă-mi o soluţie în locul acesta!”

  Încă mă rugam când, pe lângă mine, a trecut o doamnă care vorbea şi ofta. Nu înţelegeam ce spune, dar m-am hotărât să-i răspund cu: Dio la benedical (Dumnezeu să vă binecuvânteze!). Câteva minute mai târziu a trecut o altă femeie şi am întrebat-o ce mă interesa pe mine. Ea m-a asigurat că vecinul prietenelor ei mi-ar putea da o informaţie. Nici nu s-a îndepărtat bine această doamnă, că vecinul ei a apărut mergând pe bicicletă. Foarte bucuroasă, i-am ieşit înainte să îl salut, spunându-i care este nevoia mea disperată.

  „Sigur că da! Verişoara mea are un apartament de închiriat. O puteţi găsi în casa aceea (arătându-mi o casă la 100 de metri depărtare), cea cu balconul verde.” Când am mers acolo, m-au întâmpinat trei femei. Prima dintre ele era exact doamna care ofta şi îmi zisese ceva în italiană. A doua era cea care îmi spusese despre vecinul prietenelor ei, iar a treia era stăpâna apartamentului în care aveam să locuim în următorii trei ani. Deci toţi cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui şi minunile pe care le-a făcut (…), pentru că aceştia să-şi pună încrederea în Dumnezeu, să nu uite lucrările lui Dumnezeu” (Psalmii 78:4,7).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...