Articolul precedentUn ajutor neașteptat
  Articolul următorDiscuția de la prânz

  Lefteră, dar fericită

  Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! – Psalmii 84:12

  Ai fost vreodată fără niciun ban în buzunar? Da, chiar fără niciun ban de autobuz, de chirie sau de cumpărături. Uite, a fost o vreme când eu (L) n-am avut niciun ban. Economiile noastre se epuizaseră şi, chiar dacă eram în căutare de lucru, nu găseam nimic, pentru că peste tot se lucra în Sabat şi nu puteam accepta aşa ceva. Pentru următoarele două săptămâni nu ne mai rămăsese decât ceva sub o jumătate de euro, cu care nu puteam cumpăra nici cel puţin o pâine.

  Câteva zile nu mâncaserăm decât fulgi de ovăz dimineaţa şi paste la prânz. Ni se terminaseră roşiile, dovleceii, ardeii şi vinetele din grădină şi ne mai rămăsese un pic de busuioc, pe care îl foloseam la paste. Nimic nu mă îngrijora mai tare decât faptul că cei mici mâncau câteva fructe, dar nu mai aveau legume, iar acest lucru mă neliniştea. Aşa că m-am dus cu copiii la doctor (pentru noi era gratis). Cum aveam încă o oră de aşteptat, am hotărât să ne plimbăm prin piaţa centrală din Tivoli, un oraş antic superb, la 25 de kilometri de Roma, unde împăraţii romani obişnuiau să-şi petreacă verile. Stăteam în piaţă sub un pin imens şi copiii se jucau primprejur. Am vorbit cu Dumnezeu şi I-am spus: „Doamne, îţi mulţumesc pentru că nu am nevoie de nimic pentru a fi fericită. Nu-mi trebuie lucruri materiale ca să fiu fericită în compania Ta. Totuşi este ceva care mă îngrijorează: copiii nu sunt bine hrăniţi şi au nevoie de fructe şi legume. Dacă Tu crezi că e bine, atunci sunt mulţumită şi eu. Doar Te rog să mă ajuţi să port de grijă sănătăţii lor.”

  În timp ce încă mă rugam, 50 de copii au invadat piaţa. Au luat în stăpânire leagănele şi jocurile, dându-i pe micuţii noştri deoparte. S-au zbenguit puţin, apoi au dispărut tot atât de repede cum apăruseră. Ducându-se înapoi la leagăne, fiica mea a văzut ceva strălucind în nisip. Era o monedă de 1 euro, şi nu era numai una. A început să adune monedele împreună cu fratele ei. Au fost 4 euro şi 50 de cenţi. Am pus deoparte 50 de cenţi pentru Domnul şi, cu ce a mai rămas, am mers la aprozarul de alături. Incredibil, deşi nu era decât o sumă mică, fructele şi legumele cumpărate ne-au ajuns două săptămâni şi ne-am bucurat de abundenţa lor.

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie! „Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...