Articolul precedentUn ajutor neașteptat
  Articolul următorDiscuția de la prânz

  Lefteră, dar fericită

  Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! – Psalmii 84:12

  Ai fost vreodată fără niciun ban în buzunar? Da, chiar fără niciun ban de autobuz, de chirie sau de cumpărături. Uite, a fost o vreme când eu (L) n-am avut niciun ban. Economiile noastre se epuizaseră şi, chiar dacă eram în căutare de lucru, nu găseam nimic, pentru că peste tot se lucra în Sabat şi nu puteam accepta aşa ceva. Pentru următoarele două săptămâni nu ne mai rămăsese decât ceva sub o jumătate de euro, cu care nu puteam cumpăra nici cel puţin o pâine.

  Câteva zile nu mâncaserăm decât fulgi de ovăz dimineaţa şi paste la prânz. Ni se terminaseră roşiile, dovleceii, ardeii şi vinetele din grădină şi ne mai rămăsese un pic de busuioc, pe care îl foloseam la paste. Nimic nu mă îngrijora mai tare decât faptul că cei mici mâncau câteva fructe, dar nu mai aveau legume, iar acest lucru mă neliniştea. Aşa că m-am dus cu copiii la doctor (pentru noi era gratis). Cum aveam încă o oră de aşteptat, am hotărât să ne plimbăm prin piaţa centrală din Tivoli, un oraş antic superb, la 25 de kilometri de Roma, unde împăraţii romani obişnuiau să-şi petreacă verile. Stăteam în piaţă sub un pin imens şi copiii se jucau primprejur. Am vorbit cu Dumnezeu şi I-am spus: „Doamne, îţi mulţumesc pentru că nu am nevoie de nimic pentru a fi fericită. Nu-mi trebuie lucruri materiale ca să fiu fericită în compania Ta. Totuşi este ceva care mă îngrijorează: copiii nu sunt bine hrăniţi şi au nevoie de fructe şi legume. Dacă Tu crezi că e bine, atunci sunt mulţumită şi eu. Doar Te rog să mă ajuţi să port de grijă sănătăţii lor.”

  În timp ce încă mă rugam, 50 de copii au invadat piaţa. Au luat în stăpânire leagănele şi jocurile, dându-i pe micuţii noştri deoparte. S-au zbenguit puţin, apoi au dispărut tot atât de repede cum apăruseră. Ducându-se înapoi la leagăne, fiica mea a văzut ceva strălucind în nisip. Era o monedă de 1 euro, şi nu era numai una. A început să adune monedele împreună cu fratele ei. Au fost 4 euro şi 50 de cenţi. Am pus deoparte 50 de cenţi pentru Domnul şi, cu ce a mai rămas, am mers la aprozarul de alături. Incredibil, deşi nu era decât o sumă mică, fructele şi legumele cumpărate ne-au ajuns două săptămâni şi ne-am bucurat de abundenţa lor.

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie! „Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...