Recoltă prin credință

  „Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: «Mută-te de aici colo», şi s-ar muta; nimic v-ar fi cu neputinţă.” – Matei 17:20

  Într-un timp foarte scurt, Angus Buchan, un fermier de origine scoţiană, şi-a văzut viaţa înnămolită „într-o încurcătură de mânie, frică şi dezastru”. Tulburările politice şi rasiale care au izbucnit în Zambia în 1976 Tau determinat pe el şi familia lui să se mute în provincia KwaZulu-Natal (Africa de Sud). Cu nimic altceva decât cu o remorcă şi cu ajutorul unui maistru zulu, s-a stabilit pe un teren unde încerca să ia viaţa de la capăt. Dar dificultăţile şi încercările păreau să îl urmeze în acest loc nou. Apoi, într-o zi, convins de soţia lui, Jill, a acceptat invitaţia de a participa la serviciile divine ale unei biserici locale, unde a auzit mărturia altor membri şi, la scurt timp, s-a hotărât să-şi predea viaţa lui Hristos.

  Dar Angus nu s-a oprit la simpla frecventare a bisericii, ci a vrut să pună Cuvântul lui Dumnezeu la încercare în viaţa de zi cu zi şi să-şi asume la nivel personal lucrarea de predicare. Din momentul în care a început să ceară cu credinţă împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu pentru el şi pentru poporul său, o nouă perspectivă i s-a deschis înaintea ochilor. La un moment dat, o secetă fără precedent a afectat regiunea KwaZulu-Natal. Deşi avea experienţă în cultivarea porumbului, şi-a asumat un mare risc investind în producţia de cartofi, fiind convins că Dumnezeu îl călăuzea să procedeze aşa. Dar zilele treceau şi pământul a rămas uscat tot sezonul. Nu era nici un singur semn că producţia de cartofi creştea: nu erau nici lăstari, nici frunze, nici flori. Totuşi, până la urmă, a venit ziua recoltei. Deşi cu şanse aproape nule, Angus a recoltat o producţie spectaculoasă de cartofi uriaşi, care crescuseră ascunşi, precum credinţa stăpânului lor. Această mărturie a fost povestită în cartea Faith Like Potatoes (Recoltă prin credinţă – titlul filmului în România, n.tr.), adaptată pentru cinema de Regardt van den Bergh, în 2006.

  Ca fermierul sud-african, şi tu îi poţi cere lui Dumnezeu să-Şi împlinească promisiunile. Biblia conţine peste 3 600. Crezi că a greşit Dumnezeu când a făcut atât de multe promisiuni? Nu prea! Dimpotrivă, Domnul trage speranţă ca urmaşii Săi să se încreadă în El, astfel încât cuvântul Său să fie împlinit. De ce să nu cauţi şi tu promisiunea lui Dumnezeu pentru astăzi şi să-I ceri să o împlinească? Mergi înainte! Pentru că Dumnezeu „ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să [ne facem] părtaşi firii dumnezeieşti” (2 Petru 1:4).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...