Recoltă prin credință

  „Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: «Mută-te de aici colo», şi s-ar muta; nimic v-ar fi cu neputinţă.” – Matei 17:20

  Într-un timp foarte scurt, Angus Buchan, un fermier de origine scoţiană, şi-a văzut viaţa înnămolită „într-o încurcătură de mânie, frică şi dezastru”. Tulburările politice şi rasiale care au izbucnit în Zambia în 1976 Tau determinat pe el şi familia lui să se mute în provincia KwaZulu-Natal (Africa de Sud). Cu nimic altceva decât cu o remorcă şi cu ajutorul unui maistru zulu, s-a stabilit pe un teren unde încerca să ia viaţa de la capăt. Dar dificultăţile şi încercările păreau să îl urmeze în acest loc nou. Apoi, într-o zi, convins de soţia lui, Jill, a acceptat invitaţia de a participa la serviciile divine ale unei biserici locale, unde a auzit mărturia altor membri şi, la scurt timp, s-a hotărât să-şi predea viaţa lui Hristos.

  Dar Angus nu s-a oprit la simpla frecventare a bisericii, ci a vrut să pună Cuvântul lui Dumnezeu la încercare în viaţa de zi cu zi şi să-şi asume la nivel personal lucrarea de predicare. Din momentul în care a început să ceară cu credinţă împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu pentru el şi pentru poporul său, o nouă perspectivă i s-a deschis înaintea ochilor. La un moment dat, o secetă fără precedent a afectat regiunea KwaZulu-Natal. Deşi avea experienţă în cultivarea porumbului, şi-a asumat un mare risc investind în producţia de cartofi, fiind convins că Dumnezeu îl călăuzea să procedeze aşa. Dar zilele treceau şi pământul a rămas uscat tot sezonul. Nu era nici un singur semn că producţia de cartofi creştea: nu erau nici lăstari, nici frunze, nici flori. Totuşi, până la urmă, a venit ziua recoltei. Deşi cu şanse aproape nule, Angus a recoltat o producţie spectaculoasă de cartofi uriaşi, care crescuseră ascunşi, precum credinţa stăpânului lor. Această mărturie a fost povestită în cartea Faith Like Potatoes (Recoltă prin credinţă – titlul filmului în România, n.tr.), adaptată pentru cinema de Regardt van den Bergh, în 2006.

  Ca fermierul sud-african, şi tu îi poţi cere lui Dumnezeu să-Şi împlinească promisiunile. Biblia conţine peste 3 600. Crezi că a greşit Dumnezeu când a făcut atât de multe promisiuni? Nu prea! Dimpotrivă, Domnul trage speranţă ca urmaşii Săi să se încreadă în El, astfel încât cuvântul Său să fie împlinit. De ce să nu cauţi şi tu promisiunea lui Dumnezeu pentru astăzi şi să-I ceri să o împlinească? Mergi înainte! Pentru că Dumnezeu „ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să [ne facem] părtaşi firii dumnezeieşti” (2 Petru 1:4).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...