Articolul precedentJertfe pentru fii
  Articolul următorIntervenții ale Duhului Sfânt

  Insomnia

  Atunci îmi zic: „Ceea ce mă face să sufăr este că dreapta Celui Preaînalt nu mai este aceeaşi.” – Psalmii 77:10

  Asaf avea o poziţie foarte onorată. Ca descendent al lui Levi, era un evreu dedicat în slujba lui Dumnezeu. Mai precis, era specializat în muzică. El cânta în aşa fel încât îl fascina chiar şi pe „dulcele cântăreţ al lui Israel”. Împăratul David însuşi îl numise director muzical pentru instrumente şi voci, astfel că Asaf era responsabil cu părţile speciale şi cu ceremoniile cele mai importante din timpul domniei sale. Atunci când a mutat chivotul legământului la Ierusalim, centrul închinării la Dumnezeu, împăratul David i-a dat lui Asaf responsabilitatea muzicală. Se spune că Asaf predica din harpă şi, chiar dacă era considerat un bărbat vizionar, în mod paradoxal câteodată nu vedea bine.

  La un moment dat a constatat că ceva nu era în regulă. Trecea printr-o perioadă de anxietate şi nu putea să doarmă. În orele de nesomn, în timp ce se gândea la Dumnezeu, anxietatea părea să-i crească. Suferea atât de tare încât avea probleme cu respiraţia şi, între oftări şi lacrimi, suspina: „Va lepăda Domnul pentru totdeauna? Şi nu va mai fi El binevoitor? S-a isprăvit cu bunătatea Lui pe vecie? S-a dus făgăduinţa Lui pentru totdeauna? A uitat Dumnezeu să aibă milă? Şi-a tras El, în mânia Lui, înapoi îndurarea?” (Psalmii 77:7-9).

  Totuşi, când era aproape pe punctul de a leşina, i-a venit o idee. Şi-a dat seama că problema nu era din afara lui, ci din interior, şi a început să-şi vorbească: „Ceea ce mă face să sufăr este că dreapta Celui Preaînalt nu mai este aceeaşi. Dar tot voi lăuda lucrările Domnului, căci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioară; da, mă voi gândi la toate lucrările Tale şi voi lua aminte la toate isprăvile Tale” (v. 10-12).

  Cu alte cuvinte, Asaf şi-a reorientat gândurile şi, în loc să-şi lase imaginaţia să pună stăpânire pe el, şi-a întors privirea către acele ocazii în care a primit dovezi ale iubirii şi bunătăţii lui Dumnezeu şi către acele ocazii în care intervenţiile puternice şi incontestabile ale lui Dumnezeu au acţionat în favoarea lui.

  Acum te invităm şi pe tine să vezi acele intervenţii incontestabile ale lucrării lui Dumnezeu în viaţa ta! Adu-ţi aminte în mod deosebit de ziua în care El ţi-a arătat dovada supremă de dragoste. Gândeşte-te la cruce!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...