Articolul precedentJertfe pentru fii
  Articolul următorIntervenții ale Duhului Sfânt

  Insomnia

  Atunci îmi zic: „Ceea ce mă face să sufăr este că dreapta Celui Preaînalt nu mai este aceeaşi.” – Psalmii 77:10

  Asaf avea o poziţie foarte onorată. Ca descendent al lui Levi, era un evreu dedicat în slujba lui Dumnezeu. Mai precis, era specializat în muzică. El cânta în aşa fel încât îl fascina chiar şi pe „dulcele cântăreţ al lui Israel”. Împăratul David însuşi îl numise director muzical pentru instrumente şi voci, astfel că Asaf era responsabil cu părţile speciale şi cu ceremoniile cele mai importante din timpul domniei sale. Atunci când a mutat chivotul legământului la Ierusalim, centrul închinării la Dumnezeu, împăratul David i-a dat lui Asaf responsabilitatea muzicală. Se spune că Asaf predica din harpă şi, chiar dacă era considerat un bărbat vizionar, în mod paradoxal câteodată nu vedea bine.

  La un moment dat a constatat că ceva nu era în regulă. Trecea printr-o perioadă de anxietate şi nu putea să doarmă. În orele de nesomn, în timp ce se gândea la Dumnezeu, anxietatea părea să-i crească. Suferea atât de tare încât avea probleme cu respiraţia şi, între oftări şi lacrimi, suspina: „Va lepăda Domnul pentru totdeauna? Şi nu va mai fi El binevoitor? S-a isprăvit cu bunătatea Lui pe vecie? S-a dus făgăduinţa Lui pentru totdeauna? A uitat Dumnezeu să aibă milă? Şi-a tras El, în mânia Lui, înapoi îndurarea?” (Psalmii 77:7-9).

  Totuşi, când era aproape pe punctul de a leşina, i-a venit o idee. Şi-a dat seama că problema nu era din afara lui, ci din interior, şi a început să-şi vorbească: „Ceea ce mă face să sufăr este că dreapta Celui Preaînalt nu mai este aceeaşi. Dar tot voi lăuda lucrările Domnului, căci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioară; da, mă voi gândi la toate lucrările Tale şi voi lua aminte la toate isprăvile Tale” (v. 10-12).

  Cu alte cuvinte, Asaf şi-a reorientat gândurile şi, în loc să-şi lase imaginaţia să pună stăpânire pe el, şi-a întors privirea către acele ocazii în care a primit dovezi ale iubirii şi bunătăţii lui Dumnezeu şi către acele ocazii în care intervenţiile puternice şi incontestabile ale lui Dumnezeu au acţionat în favoarea lui.

  Acum te invităm şi pe tine să vezi acele intervenţii incontestabile ale lucrării lui Dumnezeu în viaţa ta! Adu-ţi aminte în mod deosebit de ziua în care El ţi-a arătat dovada supremă de dragoste. Gândeşte-te la cruce!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...