Îndoielile

  Aveţi milă de cei ce se îndoiesc. – Iuda 22, NTR

  Îndoiala, ezitarea, şovăirea poate genera tensiune şi anxietate la unele persoane, îndoieli de multe feluri ne vin în minte, dar acum le vom lua în considerare pe câteva dintre cele mai importante, legate de domeniul spiritual. Biblia este clară când afirmă că îndoielile sunt în opoziţie cu credinţa şi pot fi obstacole pentru primirea marilor binecuvântări (Iacov 1:5-8). Până şi Toma, Ioan Botezătorul, Nicodim şi mulţi alţii s-au luptat cu îndoieli cu care ne luptăm şi noi astăzi.

  La 22 de ani, Martin Luther a intrat într-o mănăstire augustiniană pentru a se dedica postului, rugăciunii, faptelor bune şi confesiunii continue. Dar, în străfundul inimii, simţea că toată sinceritatea şi faptele bune nu erau suficiente pentru a-l elibera din păcate ca să fie plăcut lui Dumnezeu. La scurt timp, acest tânăr novice a fost hirotonit preot şi imediat după aceea a obţinut un doctorat în studii biblice la Universitatea din Wittenberg, unde a ajuns să predea teologia. Dar cu cât studia mai mult Biblia, cu atât îi erau mai clare greşelile evidente din doctrinele pe care le credea – aceleaşi pe care le învăţa şi biserica. Prin urmare, a trebuit să facă faţă unei opoziţii puternice şi chiar să-şi pună viaţa în pericol, pe lângă frământările sale interioare, care nu erau puţine. Cartea Tragedia veacurilor vorbeşte despre gândurile care îi treceau lui Luther prin minte sub forma unui dialog: „«Tu eşti singurul înţelept? Toţi ceilalţi să fie oare greşiţi? Ce-o să fie dacă, până la urmă, doar tu eşti greşit şi tragi după tine în eroare atât de multe suflete, care vor fi condamnate pentru veşnicie?» Astfel m-am tot luptat cu mine şi cu Satana până când Hristos, prin Cuvântul Său infailibil, mi-a întărit inima împotriva acestor îndoieli” (p. 143).

  Ce exemplu minunat! Toate îndoielile din lumea spirituală pot fi risipite prin puterea Cuvântului lui Dumnezeu. Ne putem înfrânge îndoielile, ca şi Luther, prin aşezarea convingerilor noastre pe temelia Cuvântului sfânt. „Limbajul Bibliei trebuie explicat în acord cu înţelesul lui evident, cu excepţia cazului în care e vorba de un simbol sau o figură de stil” (Tragedia veacurilor, p. 598). Este adevărat că unele pasaje pot fi greu de înţeles, însă, în loc de a pune sub semnul întrebării întreaga Scriptură din cauza acestor pasaje singulare, putem acorda atenţie pasajelor pe care le înţelegem. În acest fel credinţa noastră va fi întărită.

  Ai îndoieli cu privire la iubirea şi iertarea lui Dumnezeu? Te gândeşti profund la propria ta experienţă religioasă? Te invadează uneori gânduri de îndoială şi teamă? Le poţi alunga prin puterea infailibilă a Cuvântului lui Dumnezeu.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...