Articolul precedentMetoda lui Dumnezeu
  Articolul următorÎngeri sub acoperire

  Tresaltă de bucurie!

  Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! lată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe. – Zaharia 9:9

  „Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului!” Te-ai gândit vreodată la o veste bună care să producă un tărăboi uriaş? Care ar putea fi motivul unei asemenea bucurii imense? „Iată, împăratul tău vine la tine!” Imaginează-ţi mii de oameni care au murit căutând un Dumnezeu căruia să-I fie pe plac. Gândeşte-te la cei care au încercat să-şi liniştească conştiinţa făcând multe fapte bune pentru a câştiga favoarea Cerului. Imaginează-ţi triburile care dansau în jurul focului, îndeplinind ritualuri, jertfe şi autoflagelări pentru a invoca puterea supremă să le asculte atunci când strigă şi să ia seama la nevoile lor. Gândeşte-te la toţi cei care au străbătut distanţe lungi pe genunchi şi desculţi, mutilându-şi corpul din dorinţa de a fi auziţi de sfinţii lor inerţi.

  Multe religii susţin că adepţii lor trebuie să dea dovadă de strădanii şi realizări şi să aducă fapte bune şi sacrificii personale pentru a-şi impresiona zeii şi a primi favoarea lor. Între timp, aceşti dumnezei reci şi distanţi par să aştepte până e atins nivelul maxim de suferinţă ca să acţioneze. Este acesta dumnezeul pe care îl prezintă Sfintele Scripturi?

  În grădina Eden, primii noştri părinţi s-au ascuns în spatele tufişurilor din cauza rezultatului neascultării lor. Goi şi speriaţi, s-au ascuns după plantele câmpului. Iertare nu au cerut. În schimb şi-au justificat greşelile şi s-au acuzat unul pe altul pentru pierderea inocenţei. Chiar şi acolo, nu au avut iniţiativa de a repara situaţia, însă o voce familiară şi caldă a ajuns până la ei ca să le vină în ajutor.

  „Iată, împăratul tău vine la tine”, spune profetul Zaharia. Nu-i aşa că e o veste bună? Priveşte doar, El vine la tine! Cauţi frenetic un Dumnezeu intangibil? Când vine noaptea, simţi că eforturile tale nu sunt suficiente nici măcar pentru a-I câştiga atenţia? Biblia spune că împăratul tău vine la tine. El este Cel care îşi caută oile, inclusiv pe cea pierdută. Atârnând pe crucea de pe Calvar, El a arătat că poate să ne risipească îndoielile cu privire la dragostea Sa.

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...