Articolul precedentMetoda lui Dumnezeu
  Articolul următorÎngeri sub acoperire

  Tresaltă de bucurie!

  Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! lată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe. – Zaharia 9:9

  „Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului!” Te-ai gândit vreodată la o veste bună care să producă un tărăboi uriaş? Care ar putea fi motivul unei asemenea bucurii imense? „Iată, împăratul tău vine la tine!” Imaginează-ţi mii de oameni care au murit căutând un Dumnezeu căruia să-I fie pe plac. Gândeşte-te la cei care au încercat să-şi liniştească conştiinţa făcând multe fapte bune pentru a câştiga favoarea Cerului. Imaginează-ţi triburile care dansau în jurul focului, îndeplinind ritualuri, jertfe şi autoflagelări pentru a invoca puterea supremă să le asculte atunci când strigă şi să ia seama la nevoile lor. Gândeşte-te la toţi cei care au străbătut distanţe lungi pe genunchi şi desculţi, mutilându-şi corpul din dorinţa de a fi auziţi de sfinţii lor inerţi.

  Multe religii susţin că adepţii lor trebuie să dea dovadă de strădanii şi realizări şi să aducă fapte bune şi sacrificii personale pentru a-şi impresiona zeii şi a primi favoarea lor. Între timp, aceşti dumnezei reci şi distanţi par să aştepte până e atins nivelul maxim de suferinţă ca să acţioneze. Este acesta dumnezeul pe care îl prezintă Sfintele Scripturi?

  În grădina Eden, primii noştri părinţi s-au ascuns în spatele tufişurilor din cauza rezultatului neascultării lor. Goi şi speriaţi, s-au ascuns după plantele câmpului. Iertare nu au cerut. În schimb şi-au justificat greşelile şi s-au acuzat unul pe altul pentru pierderea inocenţei. Chiar şi acolo, nu au avut iniţiativa de a repara situaţia, însă o voce familiară şi caldă a ajuns până la ei ca să le vină în ajutor.

  „Iată, împăratul tău vine la tine”, spune profetul Zaharia. Nu-i aşa că e o veste bună? Priveşte doar, El vine la tine! Cauţi frenetic un Dumnezeu intangibil? Când vine noaptea, simţi că eforturile tale nu sunt suficiente nici măcar pentru a-I câştiga atenţia? Biblia spune că împăratul tău vine la tine. El este Cel care îşi caută oile, inclusiv pe cea pierdută. Atârnând pe crucea de pe Calvar, El a arătat că poate să ne risipească îndoielile cu privire la dragostea Sa.

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Publicate astăzi

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.