Articolul precedentAdevăr relativ sau absolut?
  Articolul următorMi-a schimbat viața

  Mă cunoşti doar

  Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti. – Psalmii 139:1

  Multe dintre îngrijorările omeneşti se nasc fie din dorinţa de a fi pe placul altora, fie din presiunea părinţilor sau de frica excluziunii sociale. Nevoia de a ne simţi iubiţi şi apreciaţi ne face să ne etalăm cele mai bune calităţi şi să ne ascundem defectele şi slăbiciunile. Alţii, în dorinţa lor de a fi plăcuţi sau de a fi în bune relaţii cu alţii, îşi schimbă comportamentul cu preţul propriilor convingeri şi simţăminte.

  În 1951, Solomon Asch a condus un studiu în domeniul psihologiei sociale, pentru a vedea dacă opiniile personale sunt influenţate de aceşti factori. Experimentul a constat în evaluarea unor cârduri cu linii de diferite mărimi. Participanţii trebuiau să compare o linie verticală de pe un card cu trei linii verticale de pe alt card. Scopul era identificarea unei linii dintre cele trei care .era identică cu prima. Fără nicio dificultate, participanţii au reuşit să identifice liniile similare cu o eficienţă de 99%. Dar, atunci când trebuiau să dea răspunsurile după alţi membri ai grupului care greşeau intenţionat (având o înţelegere cu cercetătorul), participanţii aveau răspunsuri greşite în 37% dintre cazuri, doar din dorinţa de a se conforma percepţiei majorităţii.

  De ce nu erau dispuşi participanţii să dea propriul răspuns chiar dacă era diferit de al altora? Era frica de a fi respinşi? Era dorinţa de a fi pe placul celorlalţi? Sau era nevoia de a se simţi în armonie cu ceilalţi?

  În unele ocazii, aceeaşi teamă apare şi în relaţia noastră cu Domnul. Câteodată facem „rugăciuni minunate” deoarece credem că acest lucru este pe placul lui Dumnezeu, când, în realitate, nu facem altceva decât să oferim „răspunsuri greşite”. Este nefolositor să spun: „îţi mulţumesc, Doamne, că mi-ai dat atât de multe binecuvântări astăzi” când, în realitate, eu vreau să-I arăt indignarea mea faţă de rău şi confuzia mea absolută că aparent nu a vorbit în favoarea dreptăţii. La fel, este inutil să spun o rugăciune frumoasă când am nevoie să strig după puterea de a nu mai face aceeaşi greşeală din nou.

  Este încurajator să ştim că îi putem prezenta lui Dumnezeu toate gândurile noastre cu asigurarea că El nu le va respinge şi nu va fi ofensat de ele. Putem spune cu toată încrederea: „Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti. (…) De departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele. Căci nu îmi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul” (v. 1-4).

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru că, în ciuda faptului că nu avem întotdeauna gânduri bune, EI totuşi ne iubeşte!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...