Articolul precedentNu putem fi neutri
  Articolul următorPrețuiește-o pe Rut a ta

  Unde locuieşti?

  Strigă de bucurie şi veselie, locuitoare a Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel!- Isaia 12:6

  Dong trăieşte în sud-estul Chinei, într-o casă modestă, unde împarte o cameră cu părinţii, sora şi bunicul lui. Familia sa are o bucată de pământ unde cultivă orez şi trestie-de-zahăr. Alex trăieşte pe străzile din Rio de Janeiro (Brazilia). El îşi petrece ziua cerşind, iar, când vine noaptea, patul îi este caldarâmul sau o bancă din piaţă. Irkena trăieşte împreună cu mama ei într-un trib seminomad din deşertul Kaisut, din Kenya. Un copil anonim trăieşte într-o cutie de beton împreună cu alţi colegi de clasă din Coasta de Fildeş. Kaya locuieşte împreună cu părinţii ei într-un mic apartament din Tokyo, Japonia, şi dormitorul ei arată ca o casă de jucărie. Acestea şi multe alte istorii de viaţă au fost publicate în cartea Where Children Sleep (Unde dorm copiii), de James Mollison.

  Vieţile copiilor sunt atât de diferite, în funcţie de locul în care trăiesc, încât unii savanţi au început să creadă că mediul determină comportamentul şi dezvoltarea fiinţei umane. Este şi cazul faimosului psiholog american John Watson, de la Universitatea Harvard, care spune în cartea sa Behaviorism (1995): „Daţi-mi un număr de copii sănătoşi şi bine făcuţi şi lăsaţi-mă să-i cresc în lumea mea şi vă garantez că, dacă îl iau pe oricare dintre ei şi îl instruiesc, acesta va deveni ce specialist mi-ar trece mie prin minte – doctor, avocat, artist, şef de magazin şi, sigur că da, cerşetor sau hoţ -, indiferent de talentele, înclinaţiile, tendinţele, abilităţile, vocaţia sau rasa înaintaşilor săi.”

  Fără nicio îndoială, mediul cântăreşte greu în viaţa oamenilor. Chiar şi aşa, capacitatea de alegere cu care fiecare fiinţă umană este dotată ne permite să profităm în avantajul nostru de aceste influenţe. Cum? Alegând unde să trăim! Este interesant de notat că, potrivit textului nostru biblic de astăzi, Dumnezeu însuşi îi consideră pe copiii Săi locuitori ai unui loc special numit Sion. Destul de curios, acesta este acelaşi loc unde locuieşte Dumnezeu (Psalmii 9:11; 76:2) şi unde Se descoperă pe Sine de obicei (Psalmii 84:7).

  Te întâlneşti cu Dumnezeu zilnic? „Strigă de bucurie şi veselie, locuitoare a (locuitor al] Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel!” Lasă-te astăzi influenţat de atmosfera cerului! „Strigă de bucurie, fiica [fiul] Sionului! (…) Tresaltă de veselie din toată inima ta, fiica [fiul] Ierusalimului! (…) împăratul lui Israel este în mijlocul tău, nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire” (Ţefania 3:14,15).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...