Articolul precedentNu putem fi neutri
  Articolul următorPrețuiește-o pe Rut a ta

  Unde locuieşti?

  Strigă de bucurie şi veselie, locuitoare a Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel!- Isaia 12:6

  Dong trăieşte în sud-estul Chinei, într-o casă modestă, unde împarte o cameră cu părinţii, sora şi bunicul lui. Familia sa are o bucată de pământ unde cultivă orez şi trestie-de-zahăr. Alex trăieşte pe străzile din Rio de Janeiro (Brazilia). El îşi petrece ziua cerşind, iar, când vine noaptea, patul îi este caldarâmul sau o bancă din piaţă. Irkena trăieşte împreună cu mama ei într-un trib seminomad din deşertul Kaisut, din Kenya. Un copil anonim trăieşte într-o cutie de beton împreună cu alţi colegi de clasă din Coasta de Fildeş. Kaya locuieşte împreună cu părinţii ei într-un mic apartament din Tokyo, Japonia, şi dormitorul ei arată ca o casă de jucărie. Acestea şi multe alte istorii de viaţă au fost publicate în cartea Where Children Sleep (Unde dorm copiii), de James Mollison.

  Vieţile copiilor sunt atât de diferite, în funcţie de locul în care trăiesc, încât unii savanţi au început să creadă că mediul determină comportamentul şi dezvoltarea fiinţei umane. Este şi cazul faimosului psiholog american John Watson, de la Universitatea Harvard, care spune în cartea sa Behaviorism (1995): „Daţi-mi un număr de copii sănătoşi şi bine făcuţi şi lăsaţi-mă să-i cresc în lumea mea şi vă garantez că, dacă îl iau pe oricare dintre ei şi îl instruiesc, acesta va deveni ce specialist mi-ar trece mie prin minte – doctor, avocat, artist, şef de magazin şi, sigur că da, cerşetor sau hoţ -, indiferent de talentele, înclinaţiile, tendinţele, abilităţile, vocaţia sau rasa înaintaşilor săi.”

  Fără nicio îndoială, mediul cântăreşte greu în viaţa oamenilor. Chiar şi aşa, capacitatea de alegere cu care fiecare fiinţă umană este dotată ne permite să profităm în avantajul nostru de aceste influenţe. Cum? Alegând unde să trăim! Este interesant de notat că, potrivit textului nostru biblic de astăzi, Dumnezeu însuşi îi consideră pe copiii Săi locuitori ai unui loc special numit Sion. Destul de curios, acesta este acelaşi loc unde locuieşte Dumnezeu (Psalmii 9:11; 76:2) şi unde Se descoperă pe Sine de obicei (Psalmii 84:7).

  Te întâlneşti cu Dumnezeu zilnic? „Strigă de bucurie şi veselie, locuitoare a (locuitor al] Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel!” Lasă-te astăzi influenţat de atmosfera cerului! „Strigă de bucurie, fiica [fiul] Sionului! (…) Tresaltă de veselie din toată inima ta, fiica [fiul] Ierusalimului! (…) împăratul lui Israel este în mijlocul tău, nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire” (Ţefania 3:14,15).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...