Articolul precedentOameni cu farmec
  Articolul următorÎngerul ne protejează

  Scut şi apărare

  Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. – Efeseni 6:16

  Ea a învăţat să facă surfing la doar patru ani, iar când a împlinit opt a participat la primul ei concurs, ieşind pe locul întâi atât la categoria surf lung, cât şi la categoria surf scurt. După doi ani a câştigat locul întâi la alte trei categorii, concurând împotriva bărbaţilor şi femeilor mai mari decât ea. Pasiunea ei pentru surfing depăşea confortul de a sta în pat, întrucât se antrena în primele ore ale dimineţii.

  Era înainte de ora 8 dimineaţa când Bethany a fost atacată de un rechin-tigru, care i-a secţionat mâna stângă, producându-i pierderea a jumătate din cantitatea de sânge. În ciuda gravităţii accidentului, Bethany Hamilton nu s-a dat bătută şi nici nu a fost deprimată. Era ca şi cum necazul ar fi lovit un zid de cărămidă, fără niciun efect, aşa era această fată de numai 13 ani. Câteva săptămâni mai târziu, fără teama de ceea ce i se întâmplase, era înapoi în apă, învăţând să înoate şi să folosească surful cu braţul pe care îl mai avea. De atunci a început să participe din nou la concursuri, câştigând mari premii în competiţii din Statele Unite, Brazilia şi Australia.

  Ce scut a avut Bethany care să o ajute să reziste în încercările vieţii cu o aşa determinare? în cartea autobiografică, publicată în 2004, Soul Surfer: A True Story of Faith, Family and Fighting to Get Back on the Board (Suflet de surfer: O istorie adevărată de credinţă, familie şi luptă de revenire pe placa de surfing), ea spune că ceea ce a ajutat-o să îndure şi să biruiască adversităţile a fost credinţa ei în Isus Hristos. Apostolul Pavel recomandă aceeaşi protecţie în Epistola către efeseni, atunci când zice: „Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.” Dar cum poate ajuta credinţa într-o asemenea bătălie? Bethany a găsit tărie citind mai ales următorul mesaj: „«Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi», zice Domnul, «gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde»” (Ieremia 29:11). Şi nu numai că l-a citit, ci s-a şi ataşat de acest mesaj, iar, atunci când a recunoscut că Dumnezeu are planuri bune pentru ea în viitor, a fost umplută de speranţă şi vigoare.

  Ştii cum funcţionează acest scut? Fiecare pasaj din Scriptură trebuie transformat intr-un pasaj personal. Da, poţi aplica fiecare pasaj din Scriptură la viaţa ta, întrucât Cuvântul Său a fost scris ca o scrisoare personală adresată ţie.

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...