Scut şi apărare

Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. – Efeseni 6:16

Ea a învăţat să facă surfing la doar patru ani, iar când a împlinit opt a participat la primul ei concurs, ieşind pe locul întâi atât la categoria surf lung, cât şi la categoria surf scurt. După doi ani a câştigat locul întâi la alte trei categorii, concurând împotriva bărbaţilor şi femeilor mai mari decât ea. Pasiunea ei pentru surfing depăşea confortul de a sta în pat, întrucât se antrena în primele ore ale dimineţii.

Era înainte de ora 8 dimineaţa când Bethany a fost atacată de un rechin-tigru, care i-a secţionat mâna stângă, producându-i pierderea a jumătate din cantitatea de sânge. În ciuda gravităţii accidentului, Bethany Hamilton nu s-a dat bătută şi nici nu a fost deprimată. Era ca şi cum necazul ar fi lovit un zid de cărămidă, fără niciun efect, aşa era această fată de numai 13 ani. Câteva săptămâni mai târziu, fără teama de ceea ce i se întâmplase, era înapoi în apă, învăţând să înoate şi să folosească surful cu braţul pe care îl mai avea. De atunci a început să participe din nou la concursuri, câştigând mari premii în competiţii din Statele Unite, Brazilia şi Australia.

Ce scut a avut Bethany care să o ajute să reziste în încercările vieţii cu o aşa determinare? în cartea autobiografică, publicată în 2004, Soul Surfer: A True Story of Faith, Family and Fighting to Get Back on the Board (Suflet de surfer: O istorie adevărată de credinţă, familie şi luptă de revenire pe placa de surfing), ea spune că ceea ce a ajutat-o să îndure şi să biruiască adversităţile a fost credinţa ei în Isus Hristos. Apostolul Pavel recomandă aceeaşi protecţie în Epistola către efeseni, atunci când zice: „Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.” Dar cum poate ajuta credinţa într-o asemenea bătălie? Bethany a găsit tărie citind mai ales următorul mesaj: „«Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi», zice Domnul, «gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde»” (Ieremia 29:11). Şi nu numai că l-a citit, ci s-a şi ataşat de acest mesaj, iar, atunci când a recunoscut că Dumnezeu are planuri bune pentru ea în viitor, a fost umplută de speranţă şi vigoare.

Ştii cum funcţionează acest scut? Fiecare pasaj din Scriptură trebuie transformat intr-un pasaj personal. Da, poţi aplica fiecare pasaj din Scriptură la viaţa ta, întrucât Cuvântul Său a fost scris ca o scrisoare personală adresată ţie.

E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor