Articolul precedentPrețul jertfelor
  Articolul următorDăruind, am fost binecuvântată

  Nu te teme! Gândeşte-te la casa ta cea nouă!

  Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere împărăţia. – Luca 12:32

  Încă o dată, Isus îi încurajează pe urmaşii Săi să nu se teamă. De data aceasta, El îşi îndreaptă privirea spre împărăţia lui Dumnezeu. Isus a folosit expresia „împărăţia cerurilor” în multe dintre parabolele Sale pentru a denumi lucrarea harului divin în inima omenească. Dar în alte pasaje, El Se referă la un loc real şi precis care va fi casa permanentă a celor răscumpăraţi. Patriarhii şi profeţii au crezut în existenţa unui asemenea loc. Avraam, care a trăit ca străin în ţară, spera să locuiască permanent în cetatea construită de Dumnezeu (Evrei 11:8-10). „în credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate” (v. 13,16).

  Cu câteva ore înainte de răstignire, Mântuitorul le-a reamintit ucenicilor această realitate autentică: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc” (Ioan 14:1,2).

  Biblia ne promite că „cei neprihăniţi vor stăpâni ţara şi vor locui în ea pe vecie” (Psalmii 37:29). Prin profetul Isaia, Domnul declară: „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite” (Isaia 32:18); „nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în ţara ta, nici de pustiire şi prăpăd în ţinutul tău” (Isaia 60:18). Vrei să afli şi mai multe? Poţi să citeşti descrierea locuinţelor veşnice în Apocalipsa 21 şi 22.

  Nu trebuie să ne gândim la împărăţia lui Dumnezeu ca la un loc nedefinit şi derutant, unde hoinăresc spirite imateriale. În schimb, trebuie să fie înţeles ca un loc real, unde „răscumpăraţii se vor angaja în ocupaţiile şi plăcerile care le-au produs bucurie lui Adam şi Evei, la început” (Evenimentele ultimelor zile, p. 286). Un loc în care „vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul” (Isaia 65:21). Sunt mai presus de puterea de gândire „lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

  Astăzi te invităm încă o dată să-ţi ridici ochii deasupra problemelor. Nu uita că pe noul Pământ „va fi o pace fără sfârşit” (Isaia 9:7, NTR) „şi Dumnezeu însuşi va fi cu [noi] şi va fi Dumnezeul [nostru]” (Apocalipsa 21:3).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...