Articolul precedentMotivația
  Articolul următorLa timpul stabilit de El

  Iertarea

  La Domnul Dumnezeul nostru însă sunt îndurarea şi iertarea, căci împotriva Lui ne-am răzvrătit! – Daniel 9:9

  În cursul acestei luni vom medita la iertare. Acesta este un subiect sensibil, pentru că poate influenţa modul în care ne raportăm la ceilalţi. Când oamenii ne iartă, devenim receptivi la ei. Pe de altă parte, când noi suntem cei care trebuie să ierte, începem să devenim şovăitori. Indiferent că e vorba de primit sau de oferit, trebuie să recunoaştem că toţi avem nevoie de iertare. Şi, mai presus de toate, avem nevoie de iertare pentru păcatele noastre. Pentru a ne recăpăta pacea, trebuie să ne cerem iertare pentru păcatele noastre trecute, indiferent dacă acestea au fost săvârşite în mod voluntar sau nu. Noi avem nevoie să primim iertare şi să învăţăm să ne iertăm pe noi înşine sau pe cei care ne-au rănit sau ofensat, ca să putem avea pacea minţii şi să ajungem la împăcare.

  Biblia face multe referiri la iertare. Cele mai multe grupări religioase recomandă iertarea ca o cale de reabilitare a relaţiilor rupte. La fel, multe doctrine ne încurajează să cerem iertarea divină pentru păcatele noastre. În domeniul ştiinţelor, iertarea îi este repartizată psihologiei. Într-o recenzie bibliografică, publicată în Journal of Cognitive Psychotherapy, cercetătorii Giacomo Bono şi Michael McCullough, de la Universitatea din Miami, insistă asupra necesităţii promovării iertării în psihoterapie pentru redobândirea sănătăţii mintale. Alţi cercetători au arătat că iertarea poate avea efecte benefice chiar şi asupra sănătăţii fizice a celui care o oferă. De fapt, consecinţele acesteia trec dincolo de reducerea mâniei şi a resentimentelor şi ajung la cele mai fine molecule ale corpului uman.

  Cererea şi acordarea iertării presupun totuşi anumite riscuri. Ruşinea şi teama de respingere sunt principalele obstacole cu care se confruntă oamenii atunci când cer iertare. În efortul de a ne proteja şinele, câteodată negăm faptul că am rănit pe cineva, dar de fapt nu facem decât să amplificăm suferinţa de ambele părţi. Astfel, iertarea devine un lucru ciudat şi dificil de realizat de fiinţa umană. Pe de altă parte, Biblia scoate în evidenţă faptul că „la Domnul Dumnezeul nostru însă sunt îndurarea şi iertarea”. Iertarea celor care nu merită este specialitatea unui Dumnezeu bun şi iertător (Psalmii 86:5).

  Astăzi te invităm să îţi revizuieşti viaţa şi să încerci să-ţi aduci aminte dacă e nevoie să ierţi pe cineva. În acelaşi timp, gândeşte-te dacă este cineva care trebuie să-ţi ceară iertarea. Adu aceste situaţii înaintea lui Dumnezeu şi roagă-L să-ţi dea curajul să le poţi rezolva. Rămânând de partea Lui, vei învăţa să ierţi aşa cum te-a iertat El. Cu ajutorul Său, te vei putea elibera de vină, ură şi resentimente.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...