Nu există iertare fără pocăinţă

  Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui şi L-a făcut Domn şi Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor. – Faptele apostolilor 5:31

  Este evident că iertarea şi pocăinţa merg mână în mână: nu este iertare fără pocăinţă. Ce înseamnă a te pocăi? Cum ne putem da seama dacă suntem cu adevărat pocăiţi? Cuvântul grecesc tradus cu „pocăinţă” este metanoia, care înseamnă „schimbarea gândului” sau „schimbarea minţii, a atitudinii” şi implică schimbarea fundamentală a perspectivei. Spiritual vorbind, pocăinţa cuprinde părăsirea „căii rele” şi alegerea „căii bune”. Profetul Isaia descrie în cuvintele următoare o persoană care se pocăieşte: „Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeţi pe el!», când veţi voi să vă abateţi la dreapta sau la stânga. Veţi socoti ca spurcate argintul care vă acoperă idolii şi aurul cu care sunt poleite chipurile turnate. Ca pe o necurăţie, le vei arunca şi le vei zice: «Afară cu voi de aici!»” (Isaia 30:21,22). Din aceste versete reţinem că idolii care erau preţuiţi şi cărora li se aducea închinare în primă instanţă au ajuns dispreţuiţi acum, pentru că închinătorii urmau calea Domnului.

  Problema este că unii confundă pocăinţa cu mustrările de conştiinţă şi îi sperie consecinţele faptelor lor, dar atitudinile faţă de păcat nu şi le schimbă. Fără îndoială, textul biblic de astăzi transmite un puternic mesaj de speranţă. El spune că adevărata pocăinţă, precum şi iertarea sunt daruri date de Dumnezeu şi au fost oferite pentru salvarea noastră. Pentru că jertfa lui Hristos este perfectă, ne putem încrede în puterea Lui în ce priveşte acordarea pocăinţei şi iertării. De aceea nu avem altceva de făcut decât să primim aceste daruri minunate şi să îl lăudăm pentru ele.

  Victoria era o fată rebelă al cărei motto era: „Fac întotdeauna ce vreau.” Pentru a-şi atinge scopurile, orice mijloc era justificat: minciuni, furturi, înşelăciuni abundau în relaţiile ei interpersonale, academice şi de afaceri. Într-o zi L-a întâlnit pe Hristos şi cursul vieţii ei a fost schimbat. Şi-a regretat existenţa plină de înşelătorii şi a fost convinsă că, în Hristos, poate fi un om nou. Şi-a pus încrederea în faptul că pusese capăt vieţii ei celei vechi şi că Dumnezeu poate să-i dea o viaţă mai bună (2 Corinteni 5:17).

  Şi tu te poţi gândi la viaţa ta şi te poţi întreba: „Pe ce cale mă aflu?” Isus aşteaptă să te ia de mână; aşteaptă să-ţi dea puterea să trăieşti o viaţă nobilă şi plină de virtuţi! (Minte, caracter, personalitate, voi. 2, p. 453). În Hristos există puterea de a trăi o viaţă mai bună! Eşti cumva în căutarea unei vieţi noi mai bune? Primeşte pocăinţa şi schimbă-ţi astăzi viaţa!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...