O mare onoare

  Înţelepciunea face pe om răbdător şi este o cinste pentru el să uite greşelile. – Proverbele 19:11

  Ofensarea cuiva implică acte precum umilire, insultă, rănire sau tratarea nedreaptă. Poate însemna un delict grav sau chiar un abuz. Unii îşi lezează semenii, alţii îl lezează pe Dumnezeu. Mulţi rănesc prin cuvinte, alţii, prin atitudine şi comportament. Apostolul Iacov subliniază în epistola sa că „toţi greşim în multe feluri” (Iacov 3:2). Este ca şi cum am spune că fiecare dintre noi este ţinta sau sursa a nenumărate şi diverse ofense. Astfel, confruntaţi cu o aşa multitudine de fapte reprobabile, este bine ca fiecare dintre noi să ne facem obiceiul de a ierta imediat. Totuşi, mulţi oameni sunt hipersensibili şi interiorizează ofensele altora, ceea ce le aduce un profund sentiment de rănire.

  Împăratul David trecea prin Bahurim, un sat aproape de Ierusalim şi Muntele Măslinilor, când un membru al familiei lui Saul, numit Şimei, a venit blestemând: „Du-te, du-te, om al sângelui, om rău!” (2 Samuel 16:7). Atunci Abişai, unul dintre cei mai importanţi ofiţeri ai împăratului, i-a spus lui David: „Pentru ce blestemă acest câine mort pe Domnul meu, împăratul? Lasă-mă, te rog, să mă duc să-i tai capul” (v. 9). Însă David nu a făcut uz de puterea sa de a-l ucide şi a luat insultele acestuia ca un motiv de meditaţie şi ca o problemă care trebuie aşezată în mâna lui Dumnezeu (v. 10-12).

  Un alt general, Hyon Yong-chol, ministrul apărării din Coreea de Nord, a aţipit în timpul unei parade militare. Se spune că acest lucru, interpretat ca „lipsă de respect” de dictatorul Kim Jong-un, l-a costat viaţa.

  Ai observat că o ofensă poate fi gravă sau nu în funcţie de interpretarea faptelor? Ai observat că interpretarea insultelor depinde de persoana care este vizată? În cazurile amintite mai sus, cei doi demnitari au fost liberi să decidă dacă fapta era o insultă sau nu şi, mai mult decât atât, fiecare dintre ei a fost liber să decidă cum să acţioneze în consecinţă.

  Versetul de astăzi sugerează că discreţia persoanei lezate poate reduce resentimentele şi faptul de a trece cu vederea o ofensă este o onoare. E adevărat că există răni adânci care cu greu pot fi trecute cu vederea. Chiar şi aşa, poţi lăsa această problemă în mâna lui Dumnezeu şi să ai încrederea că, în ciuda mărimii rănii, este ceva onorabil să ierţi.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...