Articolul precedentPrieteni de rugăciune
  Articolul următorO fereastră deschisă spre cer

  O inimă binevoitoare

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32

  În 1975, Ricky a fost acuzat de uciderea unui om de afaceri din Ohio (SUA). La cei 17 ani ai săi, acest băiat afro-american a fost privat de libertate pe mărturia unui copil de 12 ani, pe nume Eddie. Ricky a fost condamnat la moarte, dar, din cauza unor erori judiciare privind procedura de execuţie, pedeapsa i-a fost comutată la închisoare pe viaţă. Însă mărturia lui Eddie era falsă, fiind inventată sub presiunea poliţiei. În acelaşi timp însă, lui Eddie îi era frică şi de pedeapsa părinţilor săi, aşa că a ţinut totul sub tăcere totală. Dar vina şi mustrările de conştiinţă l-au făcut să-şi mărturisească minciuna 39 de ani mai târziu, în timp ce se afla în spital. În aceeaşi zi, uşurarea de povara ce copleşise inima acuzatorului a deschis şi uşa libertăţii pentru cel ce fusese închis pe nedrept. Potrivit Registrului Naţional de Exonerări, dintre cei eliberaţi pe baza unei condamnări eronate, Ricky Jackson a fost bărbatul nevinovat care a petrecut cel mai mult timp în închisoare pentru o crimă pe care nu o comisese. Care crezi că au fost simţămintele lui Ricky faţă de Eddie? Care i-au fost gândurile în privinţa acelor ani de închisoare? în ziua în care a fost eliberat, spre admiraţia tuturor, el a declarat: „Nu îl urăsc… pe atunci nu era decât un copil.” Ce declaraţie nobilă! N-a făcut altceva decât să scuze o gravă nedreptate care i se făcuse.

  Mai rămăseseră doar câteva ore până ce Hristos să sufere o moarte ruşinoasă. El ştia ce avea să vină asupra Lui, aşa că a mers în grădina Ghetsimani împreună cu ucenicii Săi. Inima Sa iubitoare dorea ca aceştia să-I stea alături, în timp ce rugăciunea Lui avea să le aducă mângâiere durerilor lor. Dar ei nu au putut veghea cu El în rugăciune – nici chiar o oră – şi au adormit (Marcu 14:37). Chiar şi aşa, Isus a încercat să-i scuze spunând: „Duhul este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă” (v. 38). Câteva ore mai târziu, în timp ce atârna pe cruce, El a arătat aceeaşi atitudine faţă de executorii Săi când a zis: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac” (Luca 23:34).

  De câte ori nu ajung oamenii înstrăinaţi din cauze mult mai nesemnificative! Sunt mulţi care se simt răniţi de o simplă privire, de o diferenţă de opinie, poate de câteva cuvinte aspre. În loc de a-l scuza pe agresor, care probabil că a avut o zi grea sau se confruntă cu o luptă despre care noi nu ştim nimic, stăm neînduplecaţi în faţa aproapelui, pe care îl tratăm ca pe cel mai fioros inamic.

  Să cerem de la Dumnezeu o inimă dispusă să ierte şi El să ne ajute să adoptăm maniera în care El i-a iertat pe cei care I-au făcut rău!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...