Articolul precedentSângele apă se face
  Articolul următorGăsește pacea

  Lanţurile

  Ci îţi voi sfărâma jugul acum de pe tine şi-ţi voi rupe legăturile… – Naum 1:13

  Amanda Berry, Gina Dejesus şi Michelle Knight au suferit împreună aceleaşi atrocităţi mai bine de zece ani. Ele se bucurau cu o inimă veselă de tinereţea lor când au fost răpite de un bărbat care le-a ţinut captive în casa sa din Cleveland (SUA). Legate cu funii şi lanţuri, au fost abuzate, violate şi bătute în mod repetat. Drept urmare au îndurat mai multe sarcini şi avorturi şi o singură fetiţă a supravieţuit acestui iad brutal. Apoi, într-o zi de primăvară, asupritorul a uitat să închidă uşa dormitorului Amandei. Fără să se gândească de două ori, aceasta s-a târât până la uşa veche de la intrare. Şi-a scos mâna printr-o gaură şi a strigat după ajutor. Un vecin a ajutat-o spărgând uşa şi sunând la numărul de urgenţă. În câteva minute a sosit poliţia şi femeile captive au fost eliberate din lanţuri.

  Aceste tinere au avut nevoie de foarte mult ajutor ca să-şi reconstruiască viaţa. Deşi foarte diferite una de cealaltă, le-a unit setea de dreptate, dar procesului de iertare au trebuit să-i facă faţă în mod individual. „Cred că trebuie să ierţi ca să-ţi poţi vedea de viaţă mai departe”, a spus Gina într-un interviu. În cadrul unui show de televiziune, şi Michelle a precizat că şi-a iertat răpitorul „în toate privinţele”, comparând acest lucru cu „transformarea noroiului în aur”. Amanda s-a opus şi nu l-a iertat, după cum ea însăşi afirma la canalul ABC News.

  Zece ani din viaţă înlănţuită pe nedrept! Să merite oare să rămâi înlănţuită de criminal, de data aceasta prin mânie şi resentimente? Povestea acestor femei este şi impresionantă, şi educativă. În autobiografia lor Hope: A Memoir of Survival in Cleveland (Speranţa: Memoriile supravieţuirii în Cleveland), ele povestesc că numai speranţa le-a făcut în stare să supravieţuiască unei asemenea orori. Dar, în principal, această istorie de viaţă ne învaţă că iertarea nu depinde de gravitatea faptelor comise, ci mai degrabă de puterea alegerii. Nu au trecut toate prin aceleaşi tratamente odioase? Nu au fost toate victimele aceluiaşi abuzator? E adevărat că iertarea nu şterge abuzul, dar îl poate transforma în ceva bun. Această poveste încărcată de durere poate fi asimilată şi ca o istorie a eliberării nu numai din casa din Cleveland, ci şi din ură şi resentiment.

  Poate cunoşti pe cineva care a supravieţuit unui oarecare tip de abuz sau oprimare. Lanţurile unei vieţi amare pot rămâne în amintirea persoanelor care au trecut prin suferinţă. Arată-le că este posibilă viaţa liberă, dacă decid să facă loc iertării. Nu uita să le spui că iertarea nu depinde de gravitatea faptelor, ci de alegerea lor. Iertarea este instrumentul dat de Dumnezeu ca să rupem lanţurile răzbunării.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Iertarea divină

  Dacă eşti pierdut, nu aştepta cine ştie ce îmbunătăţiri înainte de a-L căuta pe Dumnezeu! Dacă te simţi departe de Dumnezeu, întoarce-te la El fără întârziere! Adu-ţi aminte că Dumnezeu va avea milă de tine... şi-ţi va acorda iertarea Sa!

  Vindecarea rănii

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia.

  Procesul iertării

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...