Articolul precedentSângele apă se face
  Articolul următorGăsește pacea

  Lanţurile

  Ci îţi voi sfărâma jugul acum de pe tine şi-ţi voi rupe legăturile… – Naum 1:13

  Amanda Berry, Gina Dejesus şi Michelle Knight au suferit împreună aceleaşi atrocităţi mai bine de zece ani. Ele se bucurau cu o inimă veselă de tinereţea lor când au fost răpite de un bărbat care le-a ţinut captive în casa sa din Cleveland (SUA). Legate cu funii şi lanţuri, au fost abuzate, violate şi bătute în mod repetat. Drept urmare au îndurat mai multe sarcini şi avorturi şi o singură fetiţă a supravieţuit acestui iad brutal. Apoi, într-o zi de primăvară, asupritorul a uitat să închidă uşa dormitorului Amandei. Fără să se gândească de două ori, aceasta s-a târât până la uşa veche de la intrare. Şi-a scos mâna printr-o gaură şi a strigat după ajutor. Un vecin a ajutat-o spărgând uşa şi sunând la numărul de urgenţă. În câteva minute a sosit poliţia şi femeile captive au fost eliberate din lanţuri.

  Aceste tinere au avut nevoie de foarte mult ajutor ca să-şi reconstruiască viaţa. Deşi foarte diferite una de cealaltă, le-a unit setea de dreptate, dar procesului de iertare au trebuit să-i facă faţă în mod individual. „Cred că trebuie să ierţi ca să-ţi poţi vedea de viaţă mai departe”, a spus Gina într-un interviu. În cadrul unui show de televiziune, şi Michelle a precizat că şi-a iertat răpitorul „în toate privinţele”, comparând acest lucru cu „transformarea noroiului în aur”. Amanda s-a opus şi nu l-a iertat, după cum ea însăşi afirma la canalul ABC News.

  Zece ani din viaţă înlănţuită pe nedrept! Să merite oare să rămâi înlănţuită de criminal, de data aceasta prin mânie şi resentimente? Povestea acestor femei este şi impresionantă, şi educativă. În autobiografia lor Hope: A Memoir of Survival in Cleveland (Speranţa: Memoriile supravieţuirii în Cleveland), ele povestesc că numai speranţa le-a făcut în stare să supravieţuiască unei asemenea orori. Dar, în principal, această istorie de viaţă ne învaţă că iertarea nu depinde de gravitatea faptelor comise, ci mai degrabă de puterea alegerii. Nu au trecut toate prin aceleaşi tratamente odioase? Nu au fost toate victimele aceluiaşi abuzator? E adevărat că iertarea nu şterge abuzul, dar îl poate transforma în ceva bun. Această poveste încărcată de durere poate fi asimilată şi ca o istorie a eliberării nu numai din casa din Cleveland, ci şi din ură şi resentiment.

  Poate cunoşti pe cineva care a supravieţuit unui oarecare tip de abuz sau oprimare. Lanţurile unei vieţi amare pot rămâne în amintirea persoanelor care au trecut prin suferinţă. Arată-le că este posibilă viaţa liberă, dacă decid să facă loc iertării. Nu uita să le spui că iertarea nu depinde de gravitatea faptelor, ci de alegerea lor. Iertarea este instrumentul dat de Dumnezeu ca să rupem lanţurile răzbunării.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...