Articolul precedentFii diamant!
  Articolul următorTrăiește visul lui Dumnezeu

  Procesul iertării

  Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. – Galateni 2:20

  Actul iertării are mari beneficii terapeutice. Dar ai încercat vreodată să ierţi pe cineva şi nu ai ştiut cum? Există vreo formulă care face să funcţioneze procesul iertării? în articolul „O trecere în revistă a tiparelor de iertare şi un cadru de operare în vederea cercetărilor ulterioare”, cercetătorii australieni Peter Strelan şi Tanya Covic au avertizat că, în ciuda avansării cercetărilor în domeniul iertării, procesul în sine este practic necunoscut. O recenzie a literaturii ştiinţifice existente ajunge la concluzia că nu există o coerentă bază teoretică sau suficiente teste empirice care să identifice acest proces.

  Există totuşi dovezi (chiar dacă neştiinţifice) cum că majoritatea oamenilor sunt capabili să-şi ceară iertare şi/sau să ierte în câteva minute. Ien Chi, un student la arte în cadrul Universităţii Emory (Atlanta, SUA), fără a fi direct interesat de tema iertării, a prezentat câteva dovezi. În cadrul unei competiţii şcolare, numite Campus MovieFest, el a produs un scurtmetraj dovedind ce ar face majoritatea oamenilor dacă ar mai avea la dispoziţie doar câteva minute de trăit. În aceste câteva minute, personajul principal încerca în mod disperat să repare toate lucrurile rele pe care le făcuse, pentru a putea muri în pace. Să ne aducem aminte faimosul citat din Steve Jobs: „Deoarece aproape totul – toate aşteptările exterioare, toate mândriile, toate temerile de stânjeneală sau eşec – toate aceste lucruri pălesc în faţa morţii, rămâne în picioare numai ceea ce este cu adevărat important.” Din acest scurtmetraj reiese foarte clar că cererea şi acordarea iertării este lucrul pe care majoritatea oamenilor l-ar face dacă ar mai avea doar cinci minute de trăit.

  Acest lucru înseamnă că timpul nu este un element esenţial pentru a putea ierta. Înseamnă că intensitatea prejudiciului sau mândria nu poate fi o scuză. Nu avem nevoie să facem inventarul insultelor sau să ne vărsăm sufletul povestind relele tratamente la care am fost supuşi, în cadrul unor îndelungi sau costisitoare sesiuni de psihoterapie.

  Deoarece pacea este mai importantă decât retrăirea durerilor din trecut, te invităm să cauţi iertarea şi să te bucuri de timpul valoros care ţi-a mai rămas pentru a-ţi trăi viaţa. Dacă îi dai voie lui Hristos să trăiască în inima ta, egoismul şi mândria vor muri, iar iertarea va deveni o realitate în existenţa ta.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...