Articolul precedentDobânda ascunsă
  Articolul următorADN religios

  Vindecarea rănii

  El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate boIile tale. – Psalmii 103:3

  Textul biblic de astăzi arată faptul că Dumnezeu iartă păcatele şi vindecă durerea, iar vindecarea este rezultatul iertării. Dar textul se mai poate referi la vindecarea durerii sufleteşti – în urma păcatului aşa după cum se spune în Psalmii 41:4 – „Doamne, ai milă de mine! Yindecă-mi sufletul, căci am păcătuit împotriva Ta!” Vindecarea, pe lângă faptul că este un rezultat al iertării lui Dumnezeu, are loc atunci când îi este acordată iertarea aproapelui. În Scripturi, cele două tipuri de iertare sunt interconectate. Dumnezeu doreşte ca cei care au primit iertarea Sa să fie mai dispuşi să-şi ierte aproapele. Doar că unii aşteaptă ca timpul să vindece rănile, fără ca ei să facă nimic. Poate timpul să vindece toate rănile?

  Pastorul Ruimar de Paiva a fost 17 luni misionar împreună cu soţia sa şi cei doi copii pe insula Palau, din Micronezia, Oceanul Pacific. Cu câteva zile înainte de Crăciun, Justin Hirosi, un muncitor în construcţii aflat sub influenţa drogurilor, a pătruns în casa misionarului cu intenţia de a fura ceva. Fiind prins asupra faptului, el i-a bătut până i-a omorât pe trei membri ai familiei. Apoi a răpit-o şi a încercat să o violeze, apoi să o stranguleze pe fiica misionarului, în vârstă de zece ani, singura supravieţuitoare, pe care a abandonat-o la cinci kilometri de casă.

  Această tragedie a mişcat întreaga comunitate locală, care şi-a exprimat condoleanţele într-o amplă ceremonie de înmormântare. În timpul evenimentului, într-un gest spontan şi emoţionant, mama pastorului asasinat, Ruth de Paiva, a luat microfonul şi şi-a exprimat durerea pentru cele întâmplate. Apoi i-a acordat iertarea ucigaşului. Când mama lui Justin, care era în mulţime, a auzit acest lucru, cele două femei s-au îmbrăţişat călduros şi i-au plâns împreună pe cei doi „fii pierduţi”. Mai târziu, Ruth avea să afirme că iertarea nu trebuie privită ca pe ceva acordat pentru că cineva ar merita ceva. Ea este mai degrabă „un act voluntar care le aduce oamenilor vindecare”.

  Ruth a dat dovadă de o dispoziţie impresionantă iertându-l pe ucigaşul fiului, nepotului şi nurorii ei. Ea nu a aşteptat ca timpul să vindece rana sau să plece din acel loc pentru a putea uita tragedia. Chiar dacă ajută la vindecare, timpul nu va realiza nimic dacă nu există mai întâi o decizie de iertare.

  Nu uita că asigurarea imediată a iertării va fi cea mai eficientă vindecare!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...